Marcus Berg vill helst till Spanien

- 18/06/2009, 12:52 -

" Helst vill jag till en spansk klubb. Italien skulle duga också", säger Berg.

Marcus Berg har onekligen gjort succé i starten på U21-EM.

Efter tre mål i debutmatchen mot Vitryssland är Groningen-anfallaren tveklöst ett hett byte för större ligor än den holländska. Själv drömmer han om Spanien.

– Helst vill jag till en spansk klubb. Italien skulle väl duga också, men får jag välja blir det Spanien. Jag drömmer självklart om att få spela i en så stor klubb och bra liga som möjligt, säger Marcus Berg till NWT.

Men Berg tar alla tranfserrykten med ro.

– Jag är inställd på en fortsättning i Groningen, säger han. Det är den klubb jag har kontrakt med.

Han menar också att han lärt sig att hantera spekulationerna bättre och försöker att inte bry sig så mycket om dem och i stället fokusera på nuet.

Berg berättar för NWT att det inte var helt lätt att somna på kvällen efter Vitrysslandsmatchen - och att han sett sina tre fullträffar i efterhand.

– Jag har sett dem i datorn. De såg helt okej ut, ler Marcus Berg.

Nu väntar Italien härnäst för det svenska U21-landslaget, en avsevärt svårare uppgift.

– Det blir tuffare. Italien har både fler stjärnor och starkare lag. Hela deras startelva spelar i serie A. Jag ska försöka göra mål igen, självklart, det är ju en av mina uppgifter. Men vinner vi med 1-0 och någon annan gör målet blir jag lika glad för det, säger Marcus Berg som avslutar med att berätta hur Italien ska knäckas i morgon.

– Vi ska spela gris på ett smart sätt. Stå lite elakt i vägen för dem när bollen inte är i närheten. Eller när bollen är där, vara där på hälsenorna på dem. Inte ge dem tid, säger Marcus Berg till NWT.

Skrivet av: