Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ännu en från HIF till BoIS

- 18/12/2009, 18:53 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Landskronas Henke Larsson får en assisterande tränare i form av Hans Eklund. Även han har förflutet hos ärkerivalen Helsingborgs IF.

Det är mycket Helsingborgs IF i dagarna. Om det inte handlar om nye tränare Conny Karlssons avsaknad av tränarutbildning så handlar det som Henrik Larsson som tagit över som tränare för ärkerivalen Landskrona BoIS i Superettan.

Nu är klubben delvis på tapeten igen då huvudtränaren Henke utsett sin assistent i BoIS: det handlar om Hans Eklund som tidigare var firad stjärna i just HIF. Även den förre landslagsspelaren Jörgen Pettersson kommer  att ingå i tränartrojkan.

- Nu är tränarsidan färdig och därmed kan vi koncentrera oss på nya spelare till truppen, säger sportchefen Mats Aronsson till Landskronas hemsida.

Hasse Eklund har tillfälligt varit tränare i HIF, det var under några månader sommaren 2006, skriver TT. Han har också varit tipselittränare och assistent till Stuart Baxter i samma förening.

Eklund har även spelat i klubbar som Viborg FF, Servette FC och Östers IF. Han vann den allsvenska skytteligan för Öster redan 1992 och avslutade sin spelarkarriär i HIF.