Norling värvar från AIK

Först Markus Jonsson och sedan Ivan Obolo. Nu försvinner även anfallaren Mikael Thorstensson, fast till Assyriska i superettan. Där återses han med Rikard Norling.


Den snart 25-årige Mikael Thorstensson har lämnat svenska mästarna AIK för spel med Assyriska. Det blev officiellt på fredagen.

- Jag har mött Assyriska vid två tillfällen och har bara positiva intryck av klubben. Det jag minns mest är den engagerade publiken och ljudnivån på arenan, det är inte lätt att vara bortalag i Södertälje. Sedan är ju arenan helt ny med jättebra faciliteter, det känns som en ny resa för mig och en nystart. Min dröm är att spela med Assyriska i Allsvenskan, säger han till klubbens hemsida.

- Avslutningsvis vill jag tacka alla inblandade parter, Assyriska, AIK och min agent, som har bidragit till en smidig övergång.

Thorstensson kommer därmed att återse nye tränaren Rikard Norling som var i AIK 2008 då anfallaren spelade i samarbetsklubben Väsby.

- Vi har försökt värva Mikael de senaste två åren utan framgång så självklart känns det jättebra. Vi känner till honom som spelare och person, han kommer att komplettera vår forwardsbesättning på ett utmärkt sätt. Det är fysisk och oöm spelare, han är löpstark och vet vart målet finns. Vi är jättenöjda, säger klubbchefen Aydin Aho.

I AIK-tröjan blev det totalt 14 tävlingsmatcher, varav fyra från start, men inga mål. I somras drabbades han av en tung magmuskelskada och blev borta en längre tid.

- Micke har potential till att vara en ordinarie allsvensk spelare och behöver speltid för att hamna där, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Det är i princip redan klart att anfallaren Ivan Obolo lämnar AIK och flyttar hem till Argentina. Då återstår CH Jagne, Miran Burgic, Antonio Flavio och unge Pontus Engblom i AIK.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.