Här mördades Assyriska-spelaren Eddie Moussa och hans äldre bror.
1 av 3
Här mördades Assyriska-spelaren Eddie Moussa och hans äldre bror. - Foto: ROGER VIKSTRÖM/SCANPIX
Polisen letar efter misstänka.
2 av 3
Polisen letar efter misstänka. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
AFF-spelaren Eddie Moussa.
3 av 3
AFF-spelaren Eddie Moussa. - Foto: Andreas Hillergren/BILDBYRÅN

Polisen: "Vi letar efter misstänkta"

Gärningsmännen som på natten till torsdagen mördade Assyriska-spelaren Eddie Moussa och hans bror är fortfarande på fri fot.- Vi kollar upp andra personer, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter24.


SÖDERTÄLJE. Polisen letar fortfarande efter gärningsmännen som öppnade eld och mördade Assyriska-spelaren Eddie Moussa och hans äldre bror samt skadade en tredje person i Café Oasen i Ronna.

- Vi kollar tillbaka på äldre händelser på platsen och kollar upp andra personer. Detta för att se vilka som kan avfärdas och andra som inte kan det, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren till Nyheter24.

Det var strax efter två-tiden som två män beväpnade med automatvapen öppnade eld i Café Oasen. Två män, AFF-spelaren Eddie Moussa och hans 40-årige bror, avled direkt medan en tredje skadades lindrigt. Gärningsmännen, som lämnade platsen med moped, försökte sedan troligtvis bränna tillflyktsfordonet och även mordvapnet.

- De lämnade platsen med moped och troligtvis fanns det ytterligare en man med. Senare på kvällen hittade vi två mopeder och ett vapen som hade tänts på. De har vi nu beslagtagit, säger Lindgren.

Än så länge har alltså polisen inte gripit någon och ingen är misstänkt. Men polisarbetet pågår självklart för fullt.

- Gårdagens arbete har mest gått ut på att samla ihop information. Det har pågått förhör ända sedan dess tills i dag. Parallellt med det pågår en teknisk undersökning på brottsplatsen.

- När det kommer till detaljer så kan vi inte gå närmare på det, säger Lindgren till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.