Torsdag 2 Dec
Stockholm

Bajen nära konkurs - tvingas till lönesänkningar

David Johansson deppar efter en förlust. Nu får han ytterligare en anledning för att deppa.
David Johansson deppar efter en förlust. Nu får han ytterligare en anledning för att deppa. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Hammarbys ekonomiska kris bara växer. Nu tvingas de sänka samtliga spelars löner.– Det är klart att det var blandade reaktioner. Det är ju en ekonomisk fråga och alla har ju olika ekonomiska situationer. Vi har förhandlat och vi har gått med på att gå ner i lön, säger klubbens ordförande, Henrik Wesslén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Konkuresen står och knackar vid ytterdörren för Hammarby. Nu tvingas Superettan-gänget sänka lönerna på spelarna för att undvika kraschen.

Enligt uppgifter kommer en generell lönesänkning med tio procent att genomföras för alla spelare.

– Jag kan inte bekräfta procentsatsen. Men spelarna har ställt upp solidariskt och vi kommer att betala tillbaka pengarna om vi går upp i allsvenskan, säger klubbordföranden Henrik Wesslén till Tv4.

José Monteiro, som sitter i lagets spelarråd, fyller på:

– Det är klart att det var blandade reaktioner. Det är ju en ekonomisk fråga och alla har ju olika ekonomiska situationer. Vi har förhandlat och vi har gått med på att gå ner i lön, säger han.

Dessutom kan "Bajen" tvingas sälja sin anfallsstjärna, Linus Hallenius. Flera klubbar har visat intresse för den 21-årige målkungen. Klubben vill naturligtvis inte sälja sin guldklimp, men ingenting är omöjligt.

– Om det kommer ett bud på 40 miljoner är vi dumma om vi säger nej. Men vi har tänkt spela klart säsongen med den trupp vi har, säger Wesslén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela