Den förre storspelaren har gjort succé som tränare.
1 av 4
Den förre storspelaren har gjort succé som tränare. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Förhandlingar mellan tränaren och klubben har inletts.
2 av 4
Förhandlingar mellan tränaren och klubben har inletts. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Henrik Larsson blir förmodligen kvar i Landskrona BoIS.
3 av 4
Henrik Larsson blir förmodligen kvar i Landskrona BoIS. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Henke Larssons BoIS har fortfarande en klart chans till avancemang.
4 av 4
Henke Larssons BoIS har fortfarande en klart chans till avancemang. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Henke stannar - förhandlingar har inletts

Ingen deadline för den förre storspelaren.


Henrik Larsson:

Född: 20:e september 1971 i Helsingborg.

Tidigare klubbar: Inledde den långa och framgångsrika karriären i Högaborgs BK:s ungdomslag innan han fick chansen i A-laget 1988. Efter fyra säsonger blev det äntligen spel i stora Helsingborg. Efter 50 mål på 56 matcher kunde dock inte klubben behålla honom och endast ett år senare flyttade han till Holland och Feyenoord.

Succén uteblev dock och 1997 flyttade Henke till Skottland för spel i storlaget Celtic. Och det var här som målskörden exploderade för honom. Hela 242 mål på 315 matcher mäktade han med, vilket gjorde honom till klubbens meste målskytt genom tiderna. Hans 158 ligamål gjorde dessutom honom till ligans meste målskytt genom tiderna. Ett rekord som senare bröts.

Efter sju framgångsrika år flyttade han till den spanska giganten Barcelona. Anfallaren blev snabbt en publikfavorit och hjälpte bland annat klubben knipa Champions League-titeln.

Efter två säsonger återvände han dock hem till Helsingborg, endast för att bli utlånad till den engelska jätten Manchester United. Även här förvandlades han till en publifavorit och tränaren Sir Alex Ferguson ville till och med behålla honom. Men så blev det inte och Henke återvände till Helsingborg, där han även avslutade sin aktiva karriär 2009.

Nu: Larsson tog snabbt över Landskrona BoIS och har gjort succé med laget, som ligger på en fjärdeplats. De har fortfaranade chansen att ta sig upp till Allsvenskan och nu vill alltså klubben förlänga hans kontrakt.

LANDSKRONA. Det allra mesta tyder på att Henrik Larsson fortsätter i Landskrona BoIS även till nästa säsong. I går var det den sista dagen för klubben och den förre storspelaren att säga upp det nuvarande kontraktet, som annars fortsätter även till nästa säsong.

Diskussionerna mellan parterna har inletts, men klubbens sportchef, Mats Aronsson, hävdar ändå att sådan deadline inte existerar och att det är mycket som kan komma att hända.

– Nej, det där gäller inte längre. Vi har inlett förhandlingar och vi håller på att diskutera framtiden på ett positivt sätt, därför finns det ingen anledning att sätta någon speciell gräns, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Henke Larsson har gjort en succésäsong i sitt första år som tränare. Laget ligger för närvarande på en fjärdeplats i Superettan och har med tre omgångar kvar fortfarande en realistisk chans att avancera till Allsvenskan.

– Det är klart att vi vill behålla Henke och jag tycker inte att det är några konstigheter, det ska nog lösa sig, fortsätter Aronsson.

Vill avvakta

Åven tränaren själv ser ut att vara inställd på att stanna i klubben. Men så länge ingenting är klart är ingenting klart, menar den 39-årige Larsson. Dessutom vill han avvakta med förlängningen för att se över vilka planer klubben, vars ordförande Kenneth Håkansson har lovat om att värva högklassiga spelare, har inför nästa säsong.

– Det är klart att vi ser över vår trupp, det sker ju löpande, säger Mats Aronsson.

I går kväll satt dessutom sportchefen i ett möte med fotbollsutskottet tillsammans med även Henrik Larsson.

Henrik Larsson som bäst

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Nu är det dags att gå hela vägen. Vi är grymma rakt igenom, det här är nog en av de bästa matcherna vi gjort i matchserien, sade hemmalagets bäste spelare, Pär Lindholm, till TV4 Play efter slutsignalen.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

3 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.