Tisdag 28 Sep
Stockholm

Succétränaren kan tvingas bort

Göran Bergort ledde IFK Norrköping till ett allsvenskt kontrakt.
1 av 2
Göran Bergort ledde IFK Norrköping till ett allsvenskt kontrakt. Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Men nu är det osäkert om han ens får vara kvar.
2 av 2
Men nu är det osäkert om han ens får vara kvar. Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Göran Bergort tog upp IFK Norrköping till Allsvenskan. Men frågan är om han ens får leda laget nästa säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Klassiska Norrköping tillbaka

Förra året var knappast ett bra IFK Norrköping-år. Laget hade åkt ut ur Allsvenskan och sedan var man nära att åka ut ur Superettan.

Björn Bergort fick chansen att göra det bästa med klassiska IFK, som har vunnit SM-guld hela tolv gånger. Och vilken succé det blev. I lördags säkrade de ett allsvenskt kontrakt vilket innebär att Peking återigen är uppe.

NORRKÖPING. I lördags tog IFK Norrköping steget till Allsvenskan. Men det är fortfarande tveksamt om succétränaren Göran Bergort ens får följa med upp.

– Först ska vi spela klart den här säsongen. Sedan ska vi sätta oss ned och prata, säger sportchefen Tony Martinsson till Eurosport.

En hårdsatsning väntar inför det kommande året och rad olika spelare kommer att värvas in. Målet är inte bara att hänga kvar, utan att även att göra det med råge och hamna på den övre halvan av tabellen.

Huruvida det blir med tränarfrågan är dock fortfarande oklart.

"Ska man byta ska det vara till något riktigt bra. Annars kan det lika bra vara, vilket jag kan tycka ändå", skriver nicken "PoLo_ByXa"gopeking.net.

Bra tränare kan det mycket väl komma att bli. Per Olsson, Kjell Jonevret, Magnus Pehrsson och Tony Gustavsson har dykt upp som potentiella ersättare. Men Bergort själv, som sitter på ett utgående kontrakt, vill helst av allt stanna kvar och kämpa i Allsvenskan nästa säsong.

– Det är klart att jag gärna vill fortsätta. Jag känner föreningen och är väldigt insatt i hur man tänker, säger han.

Förmodligen inte det bästa Peking-försvaret…

Kommentera
Kopiera länk
Dela