Chanko lämnade Hammarby för Aalborg 2009.
1 av 3
Chanko lämnade Hammarby för Aalborg 2009. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Rickard Nilsson/BILDBYRÅN
Louay Chanko kommer inte att gå till Syarianska, menar agenten Patrick Mörk.
3 av 3
Louay Chanko kommer inte att gå till Syarianska, menar agenten Patrick Mörk. - Foto: Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

"Chanko för dyr för Syrianska"

Agenten dömer ut Syrianskas chanser att värva hem Louay Chanko.


Syrianskas makalösa säsong

Syrianska har förvånat alla och ligger på en andraplats med sina 53 inspelade poäng. Vinner de i morgon borta mot Väsby United så har de säkrat ett allsvenskt kontrakt - och blir därmed historiska.

Aldrig någonsing har Syarianska spelat i Allsvenskan förut. Och visst har förtjänat det, med tanke på alla värvningar de gjorde inför säsongen.

Spelare som Suleyman Sleyman, Agbar Barsom och framför allt Peter Ijeh, som har mäktat med 15 mål, har lett laget till stordåd. Och nu har de siktet inställt på att bland annat värva hem Louay Chanko från danska Aalborg och Djurgårdens Sharbel Touma.

SÖDERTÄLJE. Länge har Syrianska velat värva hem Louay Chanko. I morgon har de chansen att för första gången bli ett allsvenskt lag - men trots det hävdar spelarens agent att "Lolo" är alldeles för dyr för klubben.

– Jag känner inte till Syrianskas ekonomiska situation, men det skulle förvåna mig om de har råd att ta över honom. Det låter som en osannolik historia, säger Patrick Mörk till Eurosport.

En stjärnkvartett bestående av Suleyman Sleyman, Agbar Barsom, Sharbel Touma och just Louay Chanko uppgavs vara på väg till Syarianska inför årets säsong.

– Vi har snackat om att spela tillsammans i Syrianska. Vi känner varandra väl och det hade varit en häftig grej, sa Chanko, som sedan 2009 tillhör danska Aalborg, till sajten då.

I dag återfinns både Sleyman och Barsom i klubben och intresset att värva de två återstående spelarna finns naturligtvis fortfarande kvar. Men just nu är det först och främst den stora hemmamatchen mot Väsby Untited som är det viktiga.

– Vi har givetvis inte talat med någon. Vi respekterar att de har kontrakt. Vi drömmer såklart om att de ska avsluta sin karriär här, men det får bli en senare fråga, säger sportchefen Ghayath Moro.

Hela 4,5 miljoner kronor fick Aalborg punga ut när de värvade frisparksspecialisten från Hammarby.

Frisparksspecialisten Chanko

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.