"Chanko för dyr för Syrianska"

- 22/10/2010, 16:31 -
Chanko lämnade Hammarby för Aalborg 2009.
1 av 3

Chanko lämnade Hammarby för Aalborg 2009.

HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

2 av 3

Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

Louay Chanko kommer inte att gå till Syarianska, menar agenten Patrick Mörk.
3 av 3

Louay Chanko kommer inte att gå till Syarianska, menar agenten Patrick Mörk.

Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

Agenten dömer ut Syrianskas chanser att värva hem Louay Chanko.

SÖDERTÄLJE. Länge har Syrianska velat värva hem Louay Chanko. I morgon har de chansen att för första gången bli ett allsvenskt lag - men trots det hävdar spelarens agent att "Lolo" är alldeles för dyr för klubben.

– Jag känner inte till Syrianskas ekonomiska situation, men det skulle förvåna mig om de har råd att ta över honom. Det låter som en osannolik historia, säger Patrick Mörk till Eurosport.

En stjärnkvartett bestående av Suleyman Sleyman, Agbar Barsom, Sharbel Touma och just Louay Chanko uppgavs vara på väg till Syarianska inför årets säsong.

– Vi har snackat om att spela tillsammans i Syrianska. Vi känner varandra väl och det hade varit en häftig grej, sa Chanko, som sedan 2009 tillhör danska Aalborg, till sajten då.

I dag återfinns både Sleyman och Barsom i klubben och intresset att värva de två återstående spelarna finns naturligtvis fortfarande kvar. Men just nu är det först och främst den stora hemmamatchen mot Väsby Untited som är det viktiga.

– Vi har givetvis inte talat med någon. Vi respekterar att de har kontrakt. Vi drömmer såklart om att de ska avsluta sin karriär här, men det får bli en senare fråga, säger sportchefen Ghayath Moro.

Hela 4,5 miljoner kronor fick Aalborg punga ut när de värvade frisparksspecialisten från Hammarby.

Frisparksspecialisten Chanko