Stämningen på Söderstadion hjälpte inte denna gång. - Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX
Sinan Ayranci gjorde Bajens enda mål.
Sinan Ayranci gjorde Bajens enda mål. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Andreas Dahl hade behövts på planen i matchen mot Ljungskile.
Andreas Dahl hade behövts på planen i matchen mot Ljungskile. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Bajenförlust - nu gick tåget

Hammarby förlorade hemma mot Ljungskile. Supportrarna frågade sina spelare varför de inte kämpar samtidigt som många lämnade Söderstadion i förtid.

Matchfakta

Målskyttar

Hammarby: Sinan Ayranci.

Ljungskile: Joakim Runnemo (2), Gabriel Altemark-Vanneryr.

Gula kort

Hammarby: Max Forsberg, Marcus Törnstrand, Fadi Malke.

Ljungskile: Josemar da Santana Silva, Richard Nilsson, Nick Noble.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 7 497.

STOCKHOLM. Tåget har nog gått nu. Drömmen om en återkomst till allsvenskan lär vänta på sig minst ett år till för alla redan luttrade Hammarbysupportrar.

Efter en mållös första halvlek började allt så bra för Hammarby i den andra. Sinan Ayranci satte 1-0 och taket lyfte på Söderstadion.

James misstag blev ödesdigert

Det roliga slutade dock där. Ljungskiles Joakim Runnemo, före detta Brommapojkarna, kvitterade och gav sitt lag ledningen. Det andra målet föregicks av ett misstag av Bajenbacken Monday James.

När sedan unge anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr utökade bortalagets ledning gick stora delar av publiken hem i den ljumma Stockholmskvällen. Kvar stod en klack som skanderade "varför kämpar inte ni?".

Som om eländet inte var tillräckligt visades dessutom Hammarbybacken Marcus Törnstrand ut i den 89:e minuten efter att ha fått sitt andra gula kort.

Det var ikväll som det allsvenska tåget gick. Nu kan vi konstatera att Hammarby inte fick någon biljett, även om mirakel har inträffat förr.