Black Army lovar att tusen-tals supportrar ska komma och stötta farmaklubben om de ställs mot Hammarby.
1 av 3
Black Army lovar att tusen-tals supportrar ska komma och stötta farmaklubben om de ställs mot Hammarby. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Väsby United mötte så sent som i fjol Hammarby i superettan. Då kom det drygt 3 000 personer till Villundavallen.
2 av 3
Väsby United mötte så sent som i fjol Hammarby i superettan. Då kom det drygt 3 000 personer till Villundavallen. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Thomas Lagerlöf tror inte spelarna kommer att påverkas negativt av en sådan uppslutning.
3 av 3
Thomas Lagerlöf tror inte spelarna kommer att påverkas negativt av en sådan uppslutning. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Black Army: Kaos kan vänta Bajen i ångestkvalet

Hammarby kan tvingas kvala mot AIK:s farmarlag Väsby United. Och då kan många tusentals Gnagetsupportrar komma för att vinka ner Bajen i division 1.


Här är Bajens potientiella motståndare

Bajen kan som bekant åka på ett kluster av tuffa motståndare i kvalspelet till superettan. Den främste och kanske jobbigaste laget att möta, är självfallet lokalkonkurrenten tillika AIK:s farmarklubb Väsby United.

Här är en genomgång av övriga motståndare.

Mardrömsmotståndaren

Med en match mer spelad leder Borlänge-laget Dalkurd Division 1 norra. Låter namnet obekant? Du behöver inte skämmas - laget startades 2004 och vann serien varje år fram tills att klubben nådde division 1. Vi tar det igen - från division 7 till division 1 på s-e-x år.

Formtoppade Sylvia

Sylvia hade en tuff start i division 1 södra. På sju matcher vann de noll matcher, spelade sex oavgjorda och förlorade en match. Men sen hände något - Norrköpingslaget har fjorton raka segrar och förlorar man kampen om direktuppflytning och får möta Hammarby i kval kan man inte skylla på formen i alla fall.

Överraskningen - Varberg Bois

Sylvias konkurrenter i division 1 är en överraskning. Varberg var inte ett tippat topplag, förra säsongen spelade de i division 2.  Men de hänger kvar i toppen - och blir det inte direkt uppflyttning - så blir det antagligen kvalspel. Bois satsar och värvade den eviga talangen Eldin Karisik - men han blev knäskadad i första matchen och blir borta ett tag. Bois får anses vara högsta vinsten för Hammarby i ett eventuellt kval.

STOCKHOLM. Så här i derbytider är det svårt att inte hålla ögonen fast i Stockholm. Och än mer intressant är det, att det sista huvudstadderbyt i fotboll inte nödvändigvis kan ha spelats efter måndagens derbyfest på Råsunda.

– Det kommer att bli ett riktigt jävla röj om Väsby ställs mot Bajen. Vi i Black Army kommer att uppmana våra supportrar att gå på matchen, säger ordföranden för AIK:s supporterförening, Daniel Wilhelmsson, till Nyheter24 och fortsätter:

Om det vill sig riktigt illa för Hammarby IF, kan laget ställas mot Väsby United i kvalspelet till superettan. Och detta Väsby United är som bekant AIK:s farmarklubb.

– Vi kan nog räkna med ett tusen-tal som skulle gå på den hemmamatchen. Att få vinka ner Bajen till division ett och samtidigt se vårt farmalag skulle vara underbart.

Samtidigt är det något av Bajensupportrarnas värsta mardröm.

– Det absolut värsta vore ett kval mot Väsby United. Tänk dig själv att åka ut till Vilundavallen där flera tusen AIK:are finns på plats för att håna ner Bajen i division ett, berättade Bajen Fans vice ordförande för Nyheter24 inför Hammarbys derby i söndags.

Nu kan det alltså bli ett fackelhav som blir det sista Bajen ser av svensk elitfotboll. Det och ett par tusen AIK:are.

Väsby Uniteds tränare, Thomas Lagerlöf är dock lugn och sansad. Först vill han mena att laget fortfarande har chansen att gå upp utan att behöva kvala. Sedan måste Bajen hamna på kvalplats.

– Men det är klart att det skulle bli en galen och häftig tillställning, säger han till Nyheter24.

Du tror inte de unga spelarna skulle baxna i stundens allvar?

– Nej, verkligen inte. Jag tror att de skulle klara sig alldeles utmärkt.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.