1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

"Alla tycker att Hammarby hör hemma i allsvenskan"

Per "Texas" Johansson inför kvällens match på Söderstadion och om att en 15-år lång karriär snart är slut: "Jag ska käka kebabpizza".


Här är Bajens potientiella motståndare

Bajen kan som bekant åka på ett kluster av tuffa motståndare i kvalspelet till superettan. Den främste och kanske jobbigaste laget att möta, är självfallet lokalkonkurrenten tillika AIK:s farmarklubb Väsby United.

Här är en genomgång av övriga motståndare.

Mardrömsmotståndaren

Med en match mer spelad ligger Borlänge-laget Dalkurd två i division Division 1 norra. Låter namnet obekant? Du behöver inte skämmas - laget startades 2004 och vann serien varje år fram tills att klubben nådde division 1. Vi tar det igen - från division 7 till division 1 på s-e-x år.

Formtoppade Sylvia

Sylvia hade en tuff start i division 1 södra. På sju matcher vann de noll matcher, spelade sex oavgjorda och förlorade en match. Men sen hände något - Norrköpingslaget tog fjorton raka segrar och förlorar man kampen om direktuppflytning och får möta Hammarby i kval kan man inte skylla på formen i alla fall.

Överraskningen - Varberg Bois

Sylvias konkurrenter i division 1 är en överraskning. Varberg var inte ett tippat topplag, förra säsongen spelade de i division 2.  Men de hänger kvar i toppen - och blir det inte direkt uppflyttning - så blir det antagligen kvalspel. Bois satsar och värvade den eviga talangen Eldin Karisik - men han blev knäskadad i första matchen och blir borta ett tag. Bois får anses vara högsta vinsten för Hammarby i ett eventuellt kval.

STOCKHOLM. När Nyheter24 når Per "Texas" Johansson ska han precis sätta sig på bussen med destinationen Söderstadion. För Hammarby är det ytterligare en i raden av många "måstematcher", men för Texas är det inget som ger matchen extra krydda.

- Jag tror att alla vill att Hammarby ska hänga kvar och att de hör hemma i allsvenskan, säger Texas till Nyheter24 och fortsätter:

- Men först och främst ska vi rädda vårt kontrakt och det är inte klart än. Det är inte så att vi njuter av att det går dåligt för Hammarby, men vi går ju för seger.  

Hur tror du att Bajerns utsatta läge kommer påverka matchen?

- Det är klart att det är jobbigt för dem, de har höga förväntningar på sig. Hur det påverkar på planen ska bli intressant att se, antagligen kommer de äga bollen mer än vad vi kommer att göra.

För dig är det sista matchen inför en stor publik, hur känns det?

- Spela på Söderstadion och stämningen som finns kring sådana här matcher kommer man alltid sakna. Sen finns det ju nackdelar också.

Som?

- Som att åka buss sex timmar enkelväg.

Sista säsongen i karriären

Per "Texas" Johansson kom till Falkenberg från Halmstad BK. Under säsongen så växte beslutet fram att det bara skulle bli en säsong för FFF.

- Det är skönt att det snart är över. 15 år räcker, men det känns skönt att göra den här säsongen för Falkenberg. Hade jag slutat i Halmstad efter att kontraktet tagit slut finns det en risk att man tänkt "fan, jag hade mer att ge".

I ett reportage i Offside har Texas tidigare beskrivit sina rigorösa förberedelser inför matcherna. Bland annat så sitter han ner när han går på toaletten och undviker solen för att spara energi.

- Efter karriären kommer jag att sluta späka min kropp och göra vad vad jag vill.

Kommer du vara ute när det är soligt?

- Haha, ja och käka en fet kebabpizza i solen.  

Texas Johansson kommer efter säsongen att börja jobba som säljare i Halmstad BK.

Matchen mellan Hammarby och Falkenberg har avspark klockan 19.10 och visas i TV4 sport. 

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!