Peter Samuelsson vill till allsvenskan.
1 av 2
Peter Samuelsson vill till allsvenskan. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Men det är fortfarande oklart om han gör det med Degerfors.
2 av 2
Men det är fortfarande oklart om han gör det med Degerfors. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Skyttekungen drömmer om allsvenskan

Peter Samuelsson har öst in mål i superettan. Nu vill han till allsvenskan - med eller utan Degerfors.


Degerfors måstematcher

Degerfors har tre matcher kvar att lira innan säsongen är slut. Och åtminstone två av dem kommer att bli väldigt tuffa.

Först drabbar de samman med återuppstådda Brommapojkarna. Sedan drabbar de samman med Falkenberg, ett möte som borde bli den enklaste. För att i nästa omgång ställs de mot Brage, som fortfarande har en minimal chans att klättra över kvalstrecket.

10/09 Brommapojkarna - Degerfors, klockan 16:00

10/15 Degerfors - Falkenberg, klockan 16:00

10/22 Brage - Degerfors, klockan 15:00

DEGERFORS. Peter Samuelsson har bombat in mål i Degerfors den här säsongen och han leder skytteligan med sina 16 mål. Men frågan är om han blir kvar i bruksortklubben efter säsongens slut.

- Det har varit mycket skriverier och det är många klubbar som har varit och kollat. Men jag försöker koppla bort det helt och hållet. Jag satsar på Degerfors nu och sedan får man se vad som händer, säger han till Nyheter24.

Degerfors ligger på en fjärde plats i superettan med sina 46 poäng. Tre matcher återstår av säsongen och de har fortfarande en klar chans att gå om trean Ängelholm, som har tre poäng mer, och knipa en kvalplats till allsvenskan.

- Om du hade frågat mig om våra chanser att gå upp till allsvenskan innan säsongen, så hade jag nog sagt att vi skulle få det tufft. Men vi har gjort en bra säsong och vi har besparats från många skador. Vi har spelat fint och roligt och vi har en jättechans att åtminstone komma upp på en kvalplats, säger målkungen.

"Kommer att lyssna på andra erbjudanden"

På två säsonger har den 30-årige anfallaren mäktat med 31 mål i superettan. Ett facit som bland annat har väckt Djurgårdens intresse. Och Samuelsson hymlar inte heller om att han fortfarande drömmer om spel i det svenska finrummet.

- Jag hoppas verkligen att vi går hela vägen till allsvenskan. Men samtidigt så kommer jag inte att vara dum - kommer det andra erbjudanden så kommer jag att lyssna, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

- Alla spelare vill självklart spela på så hög nivå som möjligt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!