Hammarby-fansen jublar efter att klubben äntligen har börjat satsa ordentligt på spelartruppen.
1 av 2
Hammarby-fansen jublar efter att klubben äntligen har börjat satsa ordentligt på spelartruppen. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Sebastian Bojassén säkrade kontraktet med ett sent mål mot Ängelholm i säsongens sista match.
2 av 2
Sebastian Bojassén säkrade kontraktet med ett sent mål mot Ängelholm i säsongens sista match. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Bajen storsatsar - då jublar fansen

Kan nästa säsong bli Hammarbys?


STOCKHOLM. Den gångna säsongen fick Hammarby kämpa in i det sista för att behålla kontraktet i superettan. Nya tider och med press från AEG, som vill se Bajen i allsvenskan när Stockholmsarenan invigs, satsar nu krisklubben rejält på spelartruppen - något som sått ett frö av optimism bland fansen.

– Än så länge kan man inte säga att det går bra för oss, men man kan säga att Bajen går på rätt väg, säger Bajen Fans ordförande Jakob Uddeholt till Nyheter24.

Förutom målkungen Maic Sema, som ser ut att bli kvar i Hammarby, har klubben gjort klart med två nya spelare. Daniel Theorin har hämtats in från allsvenskan och Gefle och den eftertraktade Degerfors-mittfältaren Christophe Lallet har värvats. En värvningsstrategi som Uddeholt välkomnar varmt.

– Man jobbar stenhårt med att förstärka klubben så mycket som möjligt. Och det måste man göra genom att helt enkelt satsa på nya spelare utanför klubben. Det är bara med dem som vi kan ta ett kliv upp. Vi har en trupp som redan har visat att de inte kan göra det själva, säger han.

Tror du att de nya värvningarna kan trigga de andra spelarna?

– Ja, det tror jag absolut. Dels så känner de en press då konkurrensens blir större, men det blir nog även en morot, då det jobbas för framtiden.

"En känslomässig explosion"

Hammarby hade en genomusel säsong och var bara några centimeter ifrån att tvingas kvala för att hålla sig kvar i superettan. Ett sent avgörande av Sebastian Bojassén i den 95:e matchminuten borta mot Ängelholm i den allra sista omgången räddade Bajen.

– Det blev en känslomässig explosion. Jag kände en enorm glädje i minuterna efter, då man var inne på plan. Men sen blev det en utmattning, säger han när han tänker tillbaka.

Han fortsätter:

– Det var absurt att vi i Bajen firade som om att vi har vunnit SM-guld när vi bara har hängt kvar i superettan. Och sedan på väg tillbaka från Ängelholm kände man en irritation över att det hade gått så långt. Vi vill ju gärna jubla åt större saker.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.