Björn Runströms framtid är ännu osäker, dock kan han säkerligen glädjas åt fansens vägnar.
1 av 5
Björn Runströms framtid är ännu osäker, dock kan han säkerligen glädjas åt fansens vägnar. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Tårarna visste inga gränser när kontraktet säkrades i superettan.
2 av 5
Tårarna visste inga gränser när kontraktet säkrades i superettan. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Nu är Bajen Fans störst genom tiderna.
3 av 5
Nu är Bajen Fans störst genom tiderna. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Firande Bajen-supportrar efter att kontraktet säkrats i superettan.
4 av 5
Firande Bajen-supportrar efter att kontraktet säkrats i superettan. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Bajen Fans när det begav sig 2005.
5 av 5
Bajen Fans när det begav sig 2005. - Foto: JACK MIKRUT/SCANPIX

Bajen Fans - nu störst genom tiderna

Hammarbys organiserade supporterförening har nu tagit klivet in i historieböckerna. Nu är de störst någonsin.


STOCKHOLM. Trots sportsliga framgångar som skulle fått Leeds United-fans att känna sympati har nu Hammarby Fotbolls organiserade supporterförening, Bajen Fans, slagit ett storartat rekord.

Under nyårsafton blev Bajen Fans den största supporterföreningen som någonsin funnits i svensk idrottshistoria. När föreningen hade fått sin 6288:e betalande medlem publicerades ett pressmeddelande på föreningens hemsida.

"Efter ett enormt arbete från våra medlemsansvariga och massa andra supportrar som spridit ordet, så klev vi på nyårsafton upp på en medlemssiffra som är den största som någonsin tagits i Sverige: 6268!", konstarerade föreningens styrelse.

I veckan som gick blev det även klart att Hammarbys fotbollsslag hade Sveriges näst största bortfölje. Endast AIK var större, och de fick tillgodoräkna sig bortaföljet som tog plats på Råsundastadion i tvillingderbyt mot Djurgården. Och Bajen Fans har, vilket kanske inte hör till vanligheterna, rätt att skryta med tanke på att laget blev 27 bäst i Sverige under säsongen som gick:

"Vi har sagt det förut och säger det igen. Det är inget självändamål att vara störst men vi anser att Bajens supportrar ska ta sig den plats vi historiskt alltid har haft på läktare så väl som i supporterförening, nämligen störst."

/
AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!