Hammarby har anmält polisen till Konkurrensverket. Klubben menar att de inte kan konkurrera på lika villkor då de är den enda klubben i superettan som tvingas betala för polisbevakning.
1 av 4
Hammarby har anmält polisen till Konkurrensverket. Klubben menar att de inte kan konkurrera på lika villkor då de är den enda klubben i superettan som tvingas betala för polisbevakning. - Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN
Dessutom anser Hammarby att de inte får möjlighet att leta efter billigare alternativ än just polisen som kostar 920 kronor i timmen enligt uppgifter i anmälan.
2 av 4
Dessutom anser Hammarby att de inte får möjlighet att leta efter billigare alternativ än just polisen som kostar 920 kronor i timmen enligt uppgifter i anmälan. - Foto: Bildbyrån / Björn Tilly
Konkurrensverket har avskrivit anmälan. De kan inte agera då det handlar om myndighetsutövande.
3 av 4
Konkurrensverket har avskrivit anmälan. De kan inte agera då det handlar om myndighetsutövande. - Foto: Claus Gertsen /SCANPIX
Hammarby menar att ordningsvakter kan utföra samma jobb som polisen till en mycket mindre kostnad.
4 av 4
Hammarby menar att ordningsvakter kan utföra samma jobb som polisen till en mycket mindre kostnad. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Hammarbys anmälan avslagen

UPPDATERAD. Hammarbys anmälan till Konkurrensverket om polisnotorna har avskrivits. Anledningen uppges vara myndighetsutövande.


STOCKHOLM. Hammarby motsätter sig tvånget att betala för polisbevakning vid deras hemmamatcher. Klubben anmälde myndigheten då de menar att de inte kan konkurrera på lika villkor med övriga klubbar i superettan – de är den enda klubben som tvingas betala för bevakningen.

Men Konkurrensverket har avslutat ärendet. De kan inte gå vidare med det då polisens arbete är myndighetsutövande och står inom lagens ramar. Då kan inte Konkurrensverket gå in och fatta några beslut.

– Vi fick veta att vår anmälan avslogs i onsdags, säger Patrik Gröndal, publikansvarig för Hammarby och den som gjorde anmälan, till Nyheter24.

I anmälan motiverade Gröndal:

"Polisen tar betalt för ordningshållning till en kostnad av 920 kr i timmen. Ordningshållning kan även utföras av ordningsvakter till en kostnad av ca 220 kr i timmen. Vi anser att polisen konkurrerar ut privata bevakningsbolag genom att ta betalt för ordningshållningen på våra offentliga tillställningar och vi ges ingen möjlighet att söka efter billigare alternativ".

Polisnotan beräknas bli över en halv miljon för Hammarby denna säsong.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.