Besara tror att Tele2 Arena blir en bra, ny hemmaplan för Hammarby – men matchen mot PSG tänker han inte mycket på.
1 av 2
Besara tror att Tele2 Arena blir en bra, ny hemmaplan för Hammarby – men matchen mot PSG tänker han inte mycket på. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Mängder av supportrar hade tagit sig till Borås Arena för att se Hammarbys premiär mot Ljungskile.
2 av 2
Mängder av supportrar hade tagit sig till Borås Arena för att se Hammarbys premiär mot Ljungskile. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

"Det spelar ingen roll om vi förlorar med 10–0"

Nyligen blev det klart att Hammarby möter PSG i en vänskapsmatch i juli. Men Nahir Besara fokuserar på superettan. – Säsongen är i fokus, den matchen spelar ingen roll.


I säsongspremiären av superettan ställdes Hammarby mot Ljungskile, en svår nöt att knäcka visade det sig.

– Det var inga muntra miner på träningen så här dagen efter, kan jag säga. Det var mycket som inte stämde, vi är absolut inte nöjda med en poäng, säger Nahir Besara till Nyheter24

Mängder av supportrar på plats

0–0-matchen spelades på bortaplan för båda lagen, då Ljungskiles hemmaplan ännu inte är redo för spel. Lagen möttes på Borås Arena, och trots att det är betydligt närmre till Ljungskile än till Södermalm var det övervägande grönvitt på läktaren. 

– Jag var förvånad att det var så många supportrar, det var mer hemmaplan för oss än för dem. Vi borde dock ha tagit mer stöd från dem än vi gjorde, de blev besvikna, och det förstår jag. Vi misslyckades. En poäng på bortaplan är inget dåligt resultat egentligen, men vi ville ha tre poäng. 

Möter snart sitt gamla lag

Besara kom senast från Assyriska, där han har växt upp. Att byta lag var enklare än han trodde. 

– Jag har fått så mycket stöd från alla. Supportrarna, laget, tränarna, det är sjukt alltså. Så jävla imponerad igår, att så många kom till Borås Arena. 

Ni möter Assyriska andra maj, hur kommer det vara? 

– Det kommer vara en bra match, inga problem. Jag hoppas att Assyriskas supportrar fortfarande uppskattar mig, det tror jag att de gör. Vi får se, det är mycket kvar innan den matchen. Den dagen, den sorgen. 

"Han var, och är en idol"

Någon som tidigare också bytt från Assyriska till Hammarby är Kennedy Bakircioglu, och Nahir ser upp till sin lagkapten.

– Jag har ju följt hans karriär sen jag var liten. Vi bodde i samma kvarter, jag spelade fotboll på hans gård. Han var, och är en idol. Nu, när vi båda spelar i Hammarby, är han som en storebror för mig. En jättefin kille, vi brukar sova i samma rum dagen innan bortamatch, umgås ofta efter träningarna också. Han tar hand om mig så gott han kan, helt enkelt. En perfekt mentor, säger Besara till Nyheter24

Kennedy har ju varit utomlands och spelat, vill du också dit? 

– Självklart är det mitt mål och min dröm att gå vidare. Hammarby kan vara ett bra steg på vägen, tror jag. Om man klarar att spela för Hammarby så klarar man att spela utomlands också. 

I sommar möter ni PSG, ett riktigt storlag. Hur känns det? 

– Det är bara en häftig match. Säsongen är i fokus, det spelar ingen roll om vi förlorar den matchen med 10–0 om vi går upp i allsvenskan. Vi vill till allsvenskan. 

Ny hemmaplan

Under säsongen kommer Hammarby att byta gräs. Klassiska Söderstadion lämnas för Tele2 Arena. Besara vet att många minnen ligger i den gamla arenan.

– Man märker ju på fansen, på alla som jobbar kring laget, att alla tycker om Söderstadion. Det kommer göra ont för många att lämna den, det är en speciell arena. En sjuk stämning.

"Har varit mångas dröm"

Men han tror också att det kommer skrivas ny, lika fin historia. 

– Det blir ett nytt kapitel, en ny sidan i boken att få spela på Tele2 Arena. Det har också varit mångas dröm, att få spela på en sådan stor och modern hemmaplan. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.