Det var många Hammarbysupportrar på plats.
Det var många Hammarbysupportrar på plats. - Foto: Bildbyrån
Abdulrahman och Billy Berntsson i en duell.
9 av 9
Abdulrahman och Billy Berntsson i en duell. - Foto: Bildbyrån

"Drugge, vi älskar dig"

Storstjärnan Andreas Drugge blev hjälte för Gais hemma på Gamla Ullevi mot Hammarby. Han satte matchens enda mål - på straff.

Landskrona-Falkenberg 0-0

GÖTEBORG. Hammarby var uddlöst och gick mållöst ut frås gräsmattan på Gamla Ullevi i Göteborg på torsdagskvällen.

Målkungen Andreas Drugge gjorde 1-0 på straff via stolpen i den 78:e minuten för sitt Gais. Joel Johansson drogs ned och det var inget att diskutera.

Johansson farligast

Anfallaren Johansson var annars närmast att ge hemmalaget ledningen i den första halvleken. Det var en av få målchanser i den första halvleken men skottet från en bit utanför straffområdet gick ett par meter över. Hammarbys backlinje hade problem med att komma upp och hota Johansson - som fick fler skottlägen.

I den andra halvleken var han bara några centimeter från att ge sitt Gais ledningen. Men hans skott täcktes på mållinjen - och gick sedan i stolpen.