Söndag 18 Apr
Stockholm

Här är de sjukaste läktarskandalerna – någonsin

"Getingskandalen" på Stora Valla är ingenting jämfört med de här läktarskandalerna.
1 av 6
"Getingskandalen" på Stora Valla är ingenting jämfört med de här läktarskandalerna. Foto: SCANPIX/Youtube
5. Kjetil Waehler skyllde en sträckning på en sten mot Djurgården förra sommaren.
2 av 6
5. Kjetil Waehler skyllde en sträckning på en sten mot Djurgården förra sommaren. Foto: © BILDBYRÅN / Michael Erichsen
4. Mjällbys Gbenga Arokoyo fick ett päron inkastat på sig på Stockholms stadion i våras.
3 av 6
4. Mjällbys Gbenga Arokoyo fick ett päron inkastat på sig på Stockholms stadion i våras. Foto: SCANPIX SWEDEN
3. 2002 fick Figo ett grishuvud inkastat mot sig i mötet mellan Barcelona och Real Madrid.
4 av 6
3. 2002 fick Figo ett grishuvud inkastat mot sig i mötet mellan Barcelona och Real Madrid. Foto: Faksimil/Youtube
2. Darren Bent gjorde matchens enda mål mot Liverpool 2009 – genom att skjuta bollen på en ballong.
5 av 6
2. Darren Bent gjorde matchens enda mål mot Liverpool 2009 – genom att skjuta bollen på en ballong. Foto: Faksimil/Youtube
1. 2005 spårade Milano-derbyt ur totalt – och Inter-fansen kastade ner en moped på läktarna.
6 av 6
1. 2005 spårade Milano-derbyt ur totalt – och Inter-fansen kastade ner en moped på läktarna. Foto: Faksimil/Youtube

Ett skott blev till ett getingstick på Stora Valla. Därför rankar nu Nyheter24 de märkligaste – och värsta – läktarhändelserna någonsin i världen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under söndagens superettanmatch mellan Degerfors och Örebro som domaren plötsligt stoppade matchen i den åttonde minuten. Anledningen? Att den assisterande domaren Patrik Klintberg ska ha blivit skjuten av "ett lufteldvapen av något slag", enligt vad domaren själv sa till Nerikes Allehanda.

Men det avfärdas nu av Örebropolisen. 

– Jag har jagat ifatt insatschefen, Mats Thörn, och han tittade själv på skadan på den berörde domaren. Som det ser ut är det bettet av ett getingstick eller någon annan insekt, säger Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen till tidningen.

"Trubbigt våld orsaken"

Enligt en läkarrapport verkar det dock inte vara någon skada av en insekt.

– Två olika läkare gjorde en noggrann undersökning av märket och båda anser att det är fullständigt uteslutet med ett insektsbett. De konstaterar att skadan uppkommit av trubbigt våld, säger den assisterande domaren till Nerikes Allehanda

Det är inte första gången som läktarrelaterade händelser blir stora snackisar i fotbollsvärlden. Nyheter24 passar därför på att lista de fem mest uppseendeväckande händelserna som har inträffat på en fotbollsläktare

5. Kjetil Waehlers "stensträckning".

Förra sommaren åkte IFK Göteborg till Stockholms stadion för att möta Djurgården. Under matchen utgick norrmannen Waehler med en skada. En skada som han sa orsakades av ett inkastat föremål från Dif-klacken. Trots en finkamning av gräsmattan kunde inte ingen hitta någon sten, som norrmannen sa att han blev träffad av, på gräsmattan. 

4. Päronskandalen på Stockholms stadion.

I våras hamnade återigen Djurgårdens supportrar i centrum för en publikskandal när ett päron kastades in och träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo. Det slutade med att matchen avbröts, Mjällby tillskrevs segern med 3–0, att "päronkastaren" stämdes och en enorm debatt i Sverige. Djurgården skämtar nu ofta om händelsen och i lagens returmatch kastade DIf-fansen in plastpäron på planen. 

3. Grishuvudet Figo.

Portugisen Figo gjorde det förbjudna när han lämnade Barcelona för Real Madrid 2002. Det uppskattades inte av de katalanska supportrarna när han återvände till Nou Camp i fel färger. Vid en hörna kastade någon bitter Barcelona-supporter in ett avhugget grishuvud strax intill Figo. Svinkul eller bara grisigt gjort? Så här såg det ut då. 


2. En badboll matchvinnare för Sunderland.

Mötet mellan Sunderland och Liverpool hösten 2009 kommer inte att gå till historien som en av de mest välspelade matcherna någonsin. Men den lär aldrig bli bortglömd. Det kan vi tacka Darren Bent, José Reina och en badboll för. Sunderlands dåvarande måltjuv fick ett skottläge i straffområdet och tryckte till. 

Ett skott som Reina såg ut att plocka, men den ändrade riktning helt när det tog på en badboll precis framför ögonen på Reina som gick efter badbollen istället för bollen. Dråpligt men också tragiskt. Pojken som kastade in badbollen, som också var Liverpool-supporter, fick motta dödshot och kunde inte gå till skolan på flera månader. 


1. Inters mopedhuliganer.

Hur får man in en moped på en fotbollsarena? Hur tänker man när man kastar ner en moped från ett övre etage på en fotbollsläktare? Frågorna var många när galningar med sympatier för Inter kastade en vespa ner för läktarna i derbyt mot Milan på San Siro. Och det måste vara bland det sjukaste som har hänt på en fotbollsarena?


Kommentera
Kopiera länk
Dela