Troja/Ljungby överraskade Leksand

Tre mål på knappt tre minuter - sedan var serieledande Leksand ett slaget lag.

Troja/Ljungby vann till slut med 5-3.

Troja och Leksand har mötts tre gånger tidigare under 2000-talet, Dalalaget har vunnit samtliga. Men ett taggat hemmalaget gav inte Leksand någon chans i Sunnerbohov-hallen i Ljungby. Först satte Olof Mårs 1-0 efter 16.20 av den första perioden. Blott 19 sekunder senare ringde det igen bakom Leksands målvakt Eddie Läck när Ryan Glenn sköt 2-0. Och innan perioden var över hade Mattias Persson gjort 3-0 för hemmalaget i powerplay.

Andra perioden slutade 1-1 men blev förryckt av flera utvisningar. Men det skulle bli än värre för domaren Tobias Suomela i slutperioden. Efter 4.51 gav han Jonatan Brehmer och Daniel Karlsson i Troja/Ljungby samt Kevin Doell och Per Anton Lundström i Leksand matchstraff efter slagsmål. Perioden slutade 1-1 och en klar trepoängare till hemmalaget.

Även serietvåan Malmö blev utan poäng. Oskarshamn vann hemma med klara 4-1 efter en stark sista period. Först utnyttjade man ett powerplay när Eetu Qvist gjorde 3-1 efter 16.54. I slutet tog Malmö ut målvakten Henrik Karlsson och då fastställde Ragnar Karlsson slutresultatet till 4-1.

Växjö tog över platsen som serietvåa efter 2-1 hemma mot AIK i en jämn fajt. Christoffer Bengtsberg var duktig målvakt i Växjö.

Nybro hade hela 81 utvisningsminuter borta mot Västerås och förlorade med 2-5. Pär Arlbrandt svarade för två poäng för Vik och toppar poängligan på 29 poäng (10 mål/19 assist).