ALLA utvisade efter megaslagsmål

Leksand och Rögle fick hela sina femmor utvisade i het kvalseriematch.


Kvalserien är många gånger mycket intensivare än Elitserien. Lagen vill så mycket – ett avancemang till hockeyns finrum förändrar klubbarnas tillvaro.

I matchen mellan de båda tidigare elitserielagen Rögle och Leksand visade sig detta i form av ett slagsmål med alla(!) spelare på isen inblandade. Allt började med en lätt knuff framför Rögles målvakt Christopher Nihlstorp - och slutade i två stora högar med brottande hockeykämpar.

Om domaren Ulf Rönnmark hade järnkoll på vem som gjorde vad eller bara tröttnade på det hela är oklart. Han svarade i alla fall med att ge alla inblandade spelare, vilket var alla på isen, två minuters utvisning. Vilket lag som vann slagsmålet är svårt att säga, men solklart är i alla fall att Rögle vann hemmamatchen med 4-2. De vände underläge med 1-2 till seger, mycket tack vare lagets Abott-tvillingar som stod för tre av lagets fyra mål. Den allsvenska suveränen Leksand får därmed svårt att nå spel i Elitserien den kommande säsongen.

Även AIK kommer få mycket svårt att nå svensk hockeys finrum. De svartgulas förlust mot Södertälje innebär att man har fem poäng upp till sina banemän i tabellens topp. Det var en mycket missnöjd Roger Melin, AIK-tränare, som lämnade AXA Sports Center efter 1-3 i baken. Lagets insats var godkänd, men inte domare Morgan Johanssons.

– Tråkigt att domaren har en sådan avvgörande roll i en match. Han tar ett par riktigt tveksamma utvisningar, sade Melin till TV4.

Västerås tog sin andra raka seger när Växjö besegrades med 3-1. Efter två perioder ledde Västerås med 3-0 innan Robert Rosén kunde tröstmåla för smålänningarna i sista.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.