Måndag 6 Dec
Stockholm

ALLA utvisade efter megaslagsmål

Leksand och Rögle fick hela sina femmor utvisade i het kvalseriematch.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kvalserien är många gånger mycket intensivare än Elitserien. Lagen vill så mycket – ett avancemang till hockeyns finrum förändrar klubbarnas tillvaro.

I matchen mellan de båda tidigare elitserielagen Rögle och Leksand visade sig detta i form av ett slagsmål med alla(!) spelare på isen inblandade. Allt började med en lätt knuff framför Rögles målvakt Christopher Nihlstorp - och slutade i två stora högar med brottande hockeykämpar.

Om domaren Ulf Rönnmark hade järnkoll på vem som gjorde vad eller bara tröttnade på det hela är oklart. Han svarade i alla fall med att ge alla inblandade spelare, vilket var alla på isen, två minuters utvisning. Vilket lag som vann slagsmålet är svårt att säga, men solklart är i alla fall att Rögle vann hemmamatchen med 4-2. De vände underläge med 1-2 till seger, mycket tack vare lagets Abott-tvillingar som stod för tre av lagets fyra mål. Den allsvenska suveränen Leksand får därmed svårt att nå spel i Elitserien den kommande säsongen.

Även AIK kommer få mycket svårt att nå svensk hockeys finrum. De svartgulas förlust mot Södertälje innebär att man har fem poäng upp till sina banemän i tabellens topp. Det var en mycket missnöjd Roger Melin, AIK-tränare, som lämnade AXA Sports Center efter 1-3 i baken. Lagets insats var godkänd, men inte domare Morgan Johanssons.

– Tråkigt att domaren har en sådan avvgörande roll i en match. Han tar ett par riktigt tveksamma utvisningar, sade Melin till TV4.

Västerås tog sin andra raka seger när Växjö besegrades med 3-1. Efter två perioder ledde Västerås med 3-0 innan Robert Rosén kunde tröstmåla för smålänningarna i sista.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela