Björklövens tränarrockad ger utdelning

Björklöven vände 0-3 till 4-3 mot Malmö.

Björklövens rockad på tränarsidan har gett utdelning omgående. Efter att ha plockat in nygamle Joakim Fagervall som huvudtränare och gjort om Kari Eloranta till hans assistent har Umeålaget vunnit två raka matcher.

Efter 2-1-segern mot Bofors senast blev det på fredagskvällen 4-3 i hemmamötet med topplaget Malmö.

Det anmärkningsvärda var att Björklöven låg under med 0-3 efter 20 minuters spel. Det såg Donald MacLean, Lucas Sandström och Kim Staal till med varsitt mål.

Jussi Heikkinen reducerade tidigt i andra perioden och i den tredje kom utdelningen på allvar. Tero Koponen satte 2-3 och när Malmös Tomas Wallgren snackade till sig matchstraff i mitten av perioden brast det totalt för skåningarna.

Stor segerhjälte för hemmalaget blev veteranen Fredrik Öberg. Han satte både 3-3 och 4-3 i powerplay.

Tack vare segern lämnade Björklöven över positionen som nästjumbo till formsvaga Troja-Ljungby.