Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Västeråsspelare i manifestation

Sport | 14/11/2008 22:19

"Vi accepterar inte hoten". (TT)

Det var Västeråsspelarnas paroll när laget på fredagen mötte Malmö i första matchen i hockeyallsvenskan sedan tränare Johan Tornberg lämnat klubben efter hot.

Även supportrarna visade sitt stöd för Tornberg i en match som slutade 5-3.

Det var i torsdags som Johan Tornberg lämnade beskedet att han omedelbart slutar som tränare för Västerås hockey.

Orsaken: Personliga hot mot honom själv och familjen från några av klubbens supportrar - hot som under fredagen polisanmäldes.

När laget på fredagskvällen, under leding av Peter Popovic och Lars Ivarsson, mötte Malmö på hemmais samlades såväl spelare som supportrar i en tydlig manifestation mot det som hänt Tornberg och hans familj.

Innan matchen inleddes slängde spelarna sina klubbor på isen och rullade ut en stor banderoll med texten "Vi accepterar inte hoten", varpå fansen svarade med såväl skanderande som banderollen "Vi vill ha Tornberg kvar - en för alla, alla för en".

När matchen väl startade var det Malmö som tog ledningen, men efter Sebastian Meijers kvitteringsmål tilläts gästerna aldrig få grepp om matchen igen. Västerås pressade på och gick upp till en 5-1-ledning i tredje perioden innan Malmö snyggade till siffrorna med två mål de sista tio minuterna.

Segern innebar att Västerås klättrade till en femteplats i tabellen, medan Malmö alltjämt är trea.

Med en match mer spelad än Leksand gick Växjö upp i serieledning efter 3-2 i sudden mot Almtuna.

Fredagens övriga matcher: Mora-AIK 1-4, Troja/Ljungby-Oskarshamn 5-4, Mariestad-Huddinge 3-2 (efter sudden), Sundsvall-Bofors 3-4.

Skrivet av: