Hockeyfeber när Malmö premiärvann

Det är hockeyfeber i Skåne. Över 13 000 personer såg Malmö besegra Leksand i invigningsmatchen av nya arenan.

Allra gladast: premiärmålskytten Jonas Höglund.

Malmö vann det allsvenska mötet med 2-1, alla målen i den första perioden, och på slutet var det nervöst i Malmö hockeygäng.

– Publiken lyfte oss, sade Jonas Höglund.

Men hur var det i omklädningsrummet före nedsläpp?

– Klart man hade fjärilar i magen. Det var flera i laget som var nervösa. Men så kom vi in på isen, såg 13 000 i vita t-tröjor med Malmö i röda bokstäver... ja då fick man gåshud.

Percy Nilsson hälsade förstås alla välkomna:

– Nu har jag byggt en arena för er, ställ upp för hockeylaget så blir vi kanske bäst i Sverige, som när vi tog SM-guld 1992 och 1994.

Stort jubel efter byggmästarens ord.

Och stort jubel när de gamla guldspelarna presenterades på isen i den periodpaus - Mats Näslund, Mats Lusth, Johan Sälle, Robert Burakowski med flera.

Och ännu större jubel när Jonas Höglund prickade in 1-0 efter tre minuter.

Han tog en extra sväng på isen och dirigerade publikens taktfasta bifall.

– Roligt att göra det där målet, men det blir något som gotta sig åt när karriären är över.

Det dröjde bara 18 sekunder så ledde Malmö med 2-0. Målskytt Marcus Paulsson, efter ett rasande grannt anfall.

Marcus Weinstock reducerade 1-2 när fem minuter återstod av den första perioden, och var inte närmare ytterligare mål än en stolpträff.

Ty Malmös målvakt Henrik Karlsson släppte ingenting förbi sig.

Och spelarna offrade sig, slängde sig och täckte skott, slet i den nervösa sista perioden.

– Det var otroligt viktigt att vi fick vinna den första matchen i arenan. Den skall bli vår borg. Klart det var nervöst men vi i båset kände att det skulle gå vägen. Vi spelare och ledare fick chansen och tog den, sade en lättad Bobo Simensen, Malmös tränare.

När minuterna och sekunderna tickade i väg på slutet stod publiken upp och gav sitt lag ovationer som rullade ner över isen.

Klassiska Leksand är en sak. Nästa motståndare blir Mariestad, som förlorade onsdagens match mot Troja/Ljungby med 2-5, på söndag.

– Förhoppningsvis får vi bra med folk då också, sade Jonas Höglund.

Segrar även för Bofors (4-2 mot ex-elitserielaget Mora), Växjö (4-2 i Smålandsderbyt mot Nybro), Sundsvall (2-1 mot Huddinge) samt Almtuna (2-1 mot Västerås).

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.