Leksand tog revansch

Trots ett enormt övertag skottmässigt för gästande Västerås så förlorade man i Ejendals arena med 3-1.

Leksand fick sin revansch på Västerås för onsdagens nederlag i ABB Arena. Men det krävdes en del tålamod och en strålande insats av målvakten Joacim Eriksson för att det skulle gå vägen.

Först 14.28 in i den tredje perioden lyckades Marcus Weinstock sätta det matchvinnande 2-1-målet. Mindre än fyra minuter senare fastställde Peter Nordström, 36, slutresultatet till 3-1.

Västerås hade ett spelmässigt övertag under stora delar av matchen och vann bland annat skottstatistiken med 14-2 i den första perioden. Av det övertaget fick laget emellertid bara ett mål, inslaget av Fredrik Johansson i spel fem mot tre.

Västerås fortsatte bombardemanget i andra perioden och vann skotten med 17-8. Nu stod Joacim Eriksson i vägen för allt och Oliver Ekman-Larsson kunde kvittera till 1-1 i numerärt underläge sent i perioden.

Leksand är fortfarande i serieledning, en poäng före Växjö som vann sin hemmamatch mot Borås med 4-1.