Tisdag 27 Sep
Stockholm

Konkurshotet är över för AIK - men klubben tappade sponsor

1 av 2
AIK:s ordförande Peter Mellqvist har löst krisen.
2 av 2
AIK:s ordförande Peter Mellqvist har löst krisen. Foto: Scanpix

Aktieemissionen lyckades, men falska uppgifter om AIK Hockeys ekonomi skrämde bort en tilltänkt sponsor, säger AIK:s ordförande Peter Mellqvist till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Konkurshotet är över. AIK Hockey har fått in tillräckligt med pengar för att rädda klubbens framtid. 15 miljoner har i två aktieemissioner dragits in som nu ska börja beta av det enorma skuldberg man byggt upp.

Samtidigt förnekar klubbens ordförande Peter Mellqvist uppgifterna om att spelarna inte ska ha fått sina löner, de blev bara något försenade säger han till Nyheter24.

Mellqvist kallar hela storyn för en lögn och menar att man förlorade en tilltänkt sponsor som oroades för en konkurs för AIK Hockey, och han kommer att gå till botten med källan till uppgifterna.

Nu hoppas AIK:s ordförande att klubben antingen kvalar in till Elitserien eller blir klara för KHL - annars kan situationen återuppstå inom ett par säsonger.

- Intäkterna i KHL, i sponsring och teveavtal, gör att vi kan ställa upp med ett riktigt bra lag. Vi räknar med 8-10 miljoner euro i intäkter, klubbarna i Elitserien lär få in 26 miljoner kronor, säger Peter Mellqvist.

Mellqvist är inte orolig för att fansen ska svika om laget går till den ryska ligan.

- Undersökningar visar att 75 procent av fansen är positiva. Undersökningar som kvällstidningar har gjort har visat 50-50, men då är det inte bara AIK:are som röstat.

Ordföranden är noga med att poängtera att det här bara är ett förslag från styrelsen, sedan ska medlemmarna rösta och de styrande inom svensk hockey ska säga sitt. Men han vågar garantera bättre hockey i KHL.

- Vem vill inte se lag med världsstjärnor? Vår uppgift är att se till att AIK har det bästa laget, och med de pengar som genereras i KHL gör att vi kan ha det bästa laget.

- Styrelsens uppgift är att ta fram förutsättningar för att spela så bra hockey som möjligt, fortsätter han om KHL-spåret.

Mellqvist poängterar samtidigt att spelarnas mål fortfarande är att nå Elitserien.

- Alla är väldigt taggade. Vi ska gå till kvalserien, det finns inget lag som är bättre än oss i allsvenskan.

I eftermiddag tar AIK emot Västerås på Hovet och Mellqvist hoppas att publiken kommer, precis som man gjorde senast mot Sundsvall.

- Det betyder mycket för alla att ha mycket folk. Jag hoppas att vi vinner, jag är ju AIK:are.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.