Fredag 14 Maj
Stockholm

Det kommer smälla på Hovet, Leksand

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Tabelltvåan AIK tar emot serieledande Leksand på Hovet. - Det kommer att bli en tuff match, säger Leksandsforwarden, Daniel Hermansson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK mot Leksand, tvåan tar emot serieledaren.

Det mesta talar för en riktigt hård kamp denna tisdagskväll.
 - Vi gjorde en bra match senast borta mot Malmö, samtidigt som vi vet att AIK är ett bra lag. Det kommer att bli en tuff match, säger Daniel Hermansson till Nyheter24.

AIK kommer från en knapp seger över Borås där nollåttorna avgjorde sent i den tredje perioden och vann matchen med ynka 2-1. Leksand vann också med uddamålet, men över ett helt annat motstånd - Malmö Redhawks.

I vilket fall som helst så är det seriens två bästa lag som drabbas samman i kväll.
 - De brukar vilja komma ut hårt och speciellt på hemmais. Men vi ska försöka göra desamma och det är viktigt att vi är med från start. Det brukar vara mycket folk på Hovet när Leksand kommer på besök så det blir nog en härlig inramning även i kväll, fortsätter Hermansson.

Vad tror du att vi kommer att få se för matchbild?
 - Det kommer nog att vara två hårt kämpande lag där ute. Som jag sa tidigare så brukar de komma ut väldigt hårt på hemmais och det måste vi vara förberedda på.

AIK är ett lag som har haft det knackigt på senaste tiden.

Det är mycket som har snurrat runt klubben och då alltifrån konkurshot till KHL-rykten. Men trots detta så är klubben med och slåss i toppen av tabellen.

Leksand däremot är ett lag som har glidit med serielunken en längre tid och gör endast allt vad de kan för att hålla i i en god form till den kommande kvalserien i vår. Enligt Hermansson så är det god stämning i laget, trots att det har gått lite knackigt senaste tiden.
 - Ja, det tycker jag, absolut. Vi gjorde som sagt en bra match senast mot Malmö och det känns som att vi fick upp mätaren av självförtroende en del i och med den segern. Men stämningen i laget har alltid varit bra tycker jag, oavsett resultaten ute på isen. Men det är klart att det alltid är roligare att vinna.

För egen del då, du har spelat åtta matcher med dalaklubben nu. Hur tycker du det känns?
 - Jo det känns bra, det gör det. Jag har ingenting att klaga på. Jag har spelat med lite olika grabbar i laget och tycker att allting fungerar bra. Några poäng har det också blivit och då är det såklart ännu roligare.

Trots att "Hempa" tror på en tuff och jämn match, så tror han på blåvit seger.
 - Ja, det måste jag göra. Jag hoppas och tror att vi vinner och att vi gör det med 4-2.

... och med Hermansson som tremålsskytt?
 - Nej, säg två mål. Avslutar Hermansson och skrattar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela