1 av 3
Calle Söderberg satte den avgörande straffen för Malmö.
2 av 3
Calle Söderberg satte den avgörande straffen för Malmö. - Foto: Bildbyrån
3 av 3

Från snökaos till straffdrama

Malmö besegrade Örebro efter långkörare.


Snökaoset lamslog den skånska trafiken och sinkade Örebro på vägen till bortamötet med Malmö. Trots att laget lämnade Närke redan tidigt på onsdagsförmiddagen var man inte framme i tid till matchstart.

En dryg timme efter utsatt nedsläpp var matchen i gång och till råga på allt blev det en riktig långkörare. Först vid 22.45 var matchen över. Då hade spelarna hunnit med båda förlängning och straffar.

Vinnare blev Malmö med 4-3 efter att Carl Söderberg avgjort matchen i den tredje straffomgången. Malmöstjärnan var även starkt tongivande under ordinarie matchtid där han gav Malmö ledningen med 1-0 och sedan spelade fram Don MacLean till hemmalagets sena 3-3-kvittering i tredje perioden.

Den kanske främsta insats svarade dock Örebromålvakten Lubos Pisar för. Slovaken stoppade 45 av 48 skott i en stökig match. Bara den första perioden bjöd på 89 utvisningsminuter, bland annat matchstraff på örebroarna Marcus Kristoffersson och Albin Lorentzon samt Malmös Tomas Larsson.

Morten Green blev också målskytt för Malmö medan Rastislav Pavlikovsky hade två mål och en assist för Örebro. Gustav Gräsberg gjorde örebroarnas tredje mål.

Hockeysverige.se

/
/
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

igår 23:00

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.