Torsdag 26 Maj
Stockholm

Från snökaos till straffdrama

1 av 3
Calle Söderberg satte den avgörande straffen för Malmö.
2 av 3
Calle Söderberg satte den avgörande straffen för Malmö. Foto: Bildbyrån
3 av 3

Malmö besegrade Örebro efter långkörare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Snökaoset lamslog den skånska trafiken och sinkade Örebro på vägen till bortamötet med Malmö. Trots att laget lämnade Närke redan tidigt på onsdagsförmiddagen var man inte framme i tid till matchstart.

En dryg timme efter utsatt nedsläpp var matchen i gång och till råga på allt blev det en riktig långkörare. Först vid 22.45 var matchen över. Då hade spelarna hunnit med båda förlängning och straffar.

Vinnare blev Malmö med 4-3 efter att Carl Söderberg avgjort matchen i den tredje straffomgången. Malmöstjärnan var även starkt tongivande under ordinarie matchtid där han gav Malmö ledningen med 1-0 och sedan spelade fram Don MacLean till hemmalagets sena 3-3-kvittering i tredje perioden.

Den kanske främsta insats svarade dock Örebromålvakten Lubos Pisar för. Slovaken stoppade 45 av 48 skott i en stökig match. Bara den första perioden bjöd på 89 utvisningsminuter, bland annat matchstraff på örebroarna Marcus Kristoffersson och Albin Lorentzon samt Malmös Tomas Larsson.

Morten Green blev också målskytt för Malmö medan Rastislav Pavlikovsky hade två mål och en assist för Örebro. Gustav Gräsberg gjorde örebroarnas tredje mål.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela