Kim Staal var riktigt grym i dag.
Kim Staal var riktigt grym i dag. - Foto: BILDBYRÅN

Malmö och Almtuna gör upp om sista platsen

Malmö och Almtuna gör upp om den sista kvalserieplatsen. Redan efter den andra matchen i första playoffrundan säkrade man avancemang via stabila hemmasegrar mot Mora respektive Bofors. Kim Staal var stor matchvinnare för Malmö med tre mål. - Jag fick ett par bra lagen och riktigt bra pass. Men det klart att det alltid är skönt att göra mål, säger Kim Staal.


Malmö sköt bara tretton skott på mål hemma mot Bofors i den andra playoffmatchen. Men det räckte gott och väl och man vann med 3-1 efter att Kim Staal firat stora triumfer i matchen och stod för Malmös samtliga tre mål.

Staal comebackade ju i bortamatchen efter att ha missat två månader på grund av en fotskada.

- Det är ju jätteviktigt att få dom där målen. Jag fick ju spela sparsamt däruppe, men har fått förtroendet direkt här, sade Kim Staal till Viasat Hockey efter första periodens båda mål.

Morten Green hittade Staal till 1-0 där han direktsköt i slottet. Andra klev han själv in framför mål och rundade Andro Michel i Boforsmålet innan han i andra perioden slog till i öppet läge med direktskott, återigen framspelad av Morten Green.

- Det är väl ingen större skräll. Vi har ju spelat ihop i tio år och vet ungefär var vi har varandra, sade Morten Green om samarbetet med Staal.

- Vi har ju varit väldigt skadedrabbade, så det klart det är kul att vi kan få tillbaka en sådan pjäs. Han säger ju att han är bäst i playoff, och det visar han ju här idag, sade tränaren Göran Karlström om Staals insats och betydelse.

Bofors kämpade sig tillbaka 0-3-smällen och Björn Kindahl fick in en reducering i andra perioden och laget trummade sedan på bra och var nära att få in ytterligare reducering vid ett par tillfällen.
Bland annat var poängkungen Jacob Blomqvist framme och störde till och från.

- Jag får skämmas idag, jag hade ett par riktigt bra lägen som jag borde ha satt, sade han självkritiskt.

- Vi har spelat bra mot Malmö tidigare och jag trodde verkligen vi skulle ge dom en bra match, menade Blomqvist vidare.

Och match gav dom Malmö. Spelmässigt höll man minst lika bra klass som Malmö över de två playoffmatcherna och hade 28-13 i skott på fredagen. Men den stora skillnaden lagen emellan var att Markus Svensson gjorde två mäktiga insatser i Malmökassen.

Nu spelar Malmö playoff två mot Almtuna, som enkelt manövrerade ut Mora i den parallella playoffserien.

Den andra matchen vann man med 5-2 där Mora var dåliga på att stå upp framför eget mål. Fyra av Almtunas mål kom på närskott framför mål och matchen var avgjord vid 5-2 redan sex minuter in på andra perioden.

- Vi har ju hemmaplan på tisdag och har haft två tuffa matcher mot dom. Det blir en svår nöt att knäcka förstås, men vi ska väl försöka hitta några ljusglimtar och de dom en bra match, sade Malmötränaren Göran Karlström om den sista uppgiften inför en eventuell kvalserie.

- Jag tror Almtuna vinner med 2-0 i matcher, garvade Boforstränaren Sam Hallam.

- Nä, det sa jag bara för att Karlström är här. Jag tror det blir tajt, det kommer bli målvakterna Svensson och PW som kommer avgöra det där och jag hoppas på tre jämna långa matcher som jag kan följa i TV-soffan.

 

Hockeysverige.se

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!