Robin Weihager och hans Malmö åker till Uppsala med en seger i ryggen.
Robin Weihager och hans Malmö åker till Uppsala med en seger i ryggen. - Foto: BILDBYRÅN

Kanonskott lyfter Malmö mot kvalserien

Malmö hade pressen på sig och klarade av att leverera. Robin Weihagers kanonskott i numerärt underläge gav skånsk fördel i playoff 2 mot Almtuna.- Jag avgjorde någon finalmatch i Norge, men det här är större, säger segerskytten efter 2-1-segern.


21-15 i skott och 0-1 i mål. I två perioder frustrerades Malmö av tajta Almtuna. I den tredje kom dock en vändning som kan vara guld värd inför fortsättningen.

Det började med att Don MacLean styrde in Fredrik Erikssons backskott i powerplay efter 6.22. Tre minuter senare fick man backen Anton Blomqvist utvisad. Då avgjordes tillställningen - av Malmö.

I spel fyra mot fem svarade hemmalaget för en snabb spelvändning. Den danska anfallsduon Morten Green och Nichlas Hardt fick sällskap av backen Robin Weihager som stänkte in ett kanonskott i Fredrik Pettersson Wentzel vänstra kryss.

- Jag kollade bakåt så att det var okej att följa med upp. Vi får ett tre-mot-två-läge och Nichlas sticker på mål. Morten slår en bra passning. Det var bara att klippa till, säger Weihager till Viasat Hockey.

- Jag avgjorde någon finalmatch i Norge, men det här är större.

 

"Vi får skylla oss själva"

Almtuna hade flera fina chanser att kvittera i matchens slutminuter, men Malmömålvakten Markus Svensson var tät. Det enda målet han släppte förbi sig var ett backskott från Elias Fälth i powerplay i den andra perioden.

- Fantastiskt skönt att få den här segern. Vi kom ut starkt och spelade jävligt intensivt. Det var irriterande att vi inte ledde efter första perioden, säger Robin Weihager.

I Almtuna hängde man läpp över sättet på vilket det avgörande målet kom till.

- Det är tungt att tappa ledningen, speciellt när man släpper in sista pucken i boxplay, säger Elias Fälth.

- Vi kunde ha avgjort matchen tidigare, vi hade chanserna. Men Malmö är skickliga. De sätter chanserna när de får dem. Vi får skylla oss själva.

Match två spelas i Gränbyhallen i Uppsala på torsdag. En eventuell tredje och helt avgörande match spelas i samma arena på fredag.

 

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!