Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den finska väggen

1 av 1

Scanpix

Sport | 21/03/2010 19:54

Riku Helenius har kommit som en räddande ängel till Södertälje. Mot Rögle i kvalseriepremiären stängde han igen totalt, stoppade 28 av 28 skott när SSK vann med 2-0.- Det är surt att vi inte får hål på dom. Det är tungt när vi jobbar så hårt och inte får utdelning, säger Rögles Mattias Sjögren.

De två elitserielagen möttes direkt i kvalseriepremiären. Södertälje fick besök av Rögle och gjorde långt ifrån en bra match - men lyckades ändå vinna med 2-0.

Anledningen till segern var i första hand målvaktslånet från Tampa Bay, Riku Helenius, som storspelade i målet.

- Vi hade en kanonmålis idag som hjälper oss att vinna. Rögle är riktigt, riktigt bra idag och kämpar och sliter. Det är små marginaler som avgör idag, säger assisterande tränaren Peter Larsson till Viasat Hockey.

Helenius stoppade 28 av 28 skott (SSK sköt bara 19) och hade faktiskt en puck in bakom sig i andra perioden. Det var när Mario Kempe slog till på egen retur och fick in en puck som senare dömdes bort för hög klubba.

Bara minuten efter det bortdömda målet satte Linus Videll matchens första mål.

Fredrik Svensson sköt backskott från kanten och Cristopher Nihlstorp släppte retur och Dominik Granak gick bort sig så grovt att Videll blev helt ren på returen.

- Jag försökte bara leta upp en tom yta och sen kom returen rätt ut, menade Videll.

I tredje perioden trummade Rögle på friskt inledningsvis och skapade en hel del chanser när SSK mest bara slog ifrån sig. Men några mål fick man inte in.

- Det är surt att vi inte får hål på dom. Det är tungt när vi jobbar så hårt och inte får utdelning. Jag tycker vi skapar en hel del chanser, säger Rögleanfallaren Mattias Sjögren.

Istället för Röglemål gjorde Yanick Lehoux 2-0 med åtta minuter kvar. SSK var då mitt uppe i ett tämligen uselt powerplay och Lehoux fick fart från egen zon och gick in till höger och snärtade in pucken till höger om Nihlstorp.

- Powerplay var inte så bra så vi blev lite arga på oss själva där. Jag fick en bra pass och sen körde jag bara på, sade Lehoux.

Hockeysverige.se