1 av 2
- Foto: www.jojjesplejs.com
2 av 2
- Foto: Scanpix

Stjärnor satsade miljoner i AIK

Lagkaptenen Dick Tärnström och förre NHL-stjärnan Mattias Norström har stor del i att AIK Hockey undvek en konkurs och nu är nära elitserien. Tillsammans ska de två ha satsat tre miljoner kronor i klubben.


AIK är en match från elitserien. För bara några månader sedan stod dock klubben inför en konkurs, och man räddades bland annat av lagkaptenen Dick Tärnström samt tidigare AIK- och NHL-stjärnan Mattias Norström.

I dag skriver nämligen Expressen att de två profilerna stod för totalt tre miljoner kronor när AIK gjorde två nyemissioner, eller aktieförsäljningar. 20 miljoner siktade man på att få in, varav 9,5 från privatpersoner. Som Tärnström och ”Notan”.

- Någonstans kommer man ifrån. Vi har spelat i AIK sedan barnsben. Utan den här föreningen hade man inte kommit någonstans. Det kändes helt rätt att skjuta in lite, säger Tärnström till tidningen.

Tärnström medger för Expressen att det är lockande att köra ett år till om AIK vinner mot Växjö på söndagen. För ett par månader sedan, när Nyheter24 pratade med landslagsbacken, lät det dock annorlunda:

- Går AIK upp gör jag ett år till, lovade han då.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!