Richard Gynge sköt AIK mot elitserien.
Richard Gynge sköt AIK mot elitserien. - Foto: BILDBYRÅN

AIK vann - SSK jublade

Richard Gynge sköt AIK ett stort steg närmare elitserien. Samtidigt jublade Södertälje. En poäng i 08-derbyt räckte för att säkra nytt elitseriekontrakt.


Konkurshot, KHL-flirt, säkerhetsproblem och nu ett elitserieavancemang i antågande. Det är en minst sagt märklig säsong för AIK.

Efter den tunga förlusten mot Leksand hemma på Hovet under påskhelgen såg alla förhoppningar om en elitserieplats ut att vara körda i dyn. Nu har Solnalaget plötsligt allt i egna händer inför den sista omgången.

Richard Gynge såg till att ge AIK bonuspoängen i torsdagskvällens drama i Axa Sports Center. Han sköt 2-1 i powerplay 17 sekunder in i förlängningen sedan Stefan Bemström hamnat i utvisningsbåset.

Det rörde inte hemmapubliken i ryggen. Poängen SSK fick med sig efter full tid räckte för att säkra seriesegern och nytt elitseriekontrakt.

AIK fick däremot hjälp från oväntat håll i sin jakt på en befordran. I Småland drabbades Leksand av någon slags prestationsångest och släppte in tre mål i den första perioden mot avsågade Växjö. Det blev förlust med 2-5 och nu krävs det ett smärre mirakel för att det ska bli elitseriespel 2010/11 för dalkarlarna.

Samtidigt kan Rögle ha spelat bort sin chans till nytt elitseriekontrakt i Uppsala. Det blev förlust mot Almtuna med 1-3. Nu måste man slå Södertälje i den avslutande omgången samtidigt som AIK måste förlora eller tappa två poäng mot Växjö hemma på Hovet. Skåningarna har dock målskillnaden på sin sida.

Torsdagen blev på det hela taget en stor dag för den en gång så fördärvade Stockholmshockeyn: Djurgården till SM-final, Södertälje kvar i elitserien och AIK på väg mot elitserien.

Hockeysverige.se

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!