Förlust igen för Malmö

Ny förlust för Malmö i arenan där nästan femtusen var besvikna på läktarna.


Minst lika mycket hängde huvudena på spelarna efter 1-3 (1-0, 1-0, 0-2) mot Västerås.

Publiksiffran håller elitserieklass. Laget är blekt.

Nu blir det svårt att nå kvalserien. Och frågan är om Malmö ens har mental och spelteknisk kapacitet att komma till play-off och den vägen nå kvalet.

Målfabrikationen är för dålig.

Däremot ligger Malmö trea när det gäller minst insläppta mål i allsvenskan, med AIK som etta och Leksand som tvåa.

I den tabell det hela handlar om, ligger Malmö på nionde plats, medan Leksand leder med AIK som tvåa.

Skillnad: Malmö gör för lite mål, bara 92. Leksand har gjort 157 och AIK 107.

Vad säger då oss detta?

– Ja, det måste bli mer trafik framför motståndarkassen, bättre power-play och att spelarna vågar skjuta. Vi skapar rätt mycket chanser, det har vi gjort hela säsongen, men är inte effektiva, säger Malmös tränare Bobo Simensen.

Malmö dominerade den första perioden, bet sig fast i Västerås försvarszon, men var förskräckligt tamt framför kassen.

Skjuter man, men inte pucken i mål, kommer kontringen. Just så tog Västerås ledningen efter 6.45 på lagets första skott på mål.

Det var inte ens ett skott, utan snarare en puck som lyftes från blålinjen och seglade förbi målvakten Markus Svenssons högra arm. Såg inte helt otagbar ut.

Efter ett skott i stolpen kvitterade Malmö i spel fyra mot fem, då Mathias Johansson satte 1-1 på passning från Carl Söderberg. Just de båda stack ut i jämngrått lag utan profiler.

Västerås Niklas Olausson gjorde 2-1 strax efter att Malmö spelat fem mot tre utan att hota på något sätt.

Därefter satte Patrik Juhlin 3-1 i Malmös tomma kasse.

I Stockholm tog pigga AIK ledningen över tabellfyran Mora, det stod 2-1 efter två perioder, och det blev seger med 3-2 och stabil kvalserieplats för det gamla elitserielaget.

Växjö på tredje plats förlorade borta mot Almtuna, som vann med 3-1. Nybro slog Björklöven med 3-2 och i Oskarshamn var det målfest när hemmalaget vann över Troja med 6-4.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.