Sju spelare lämnade - Malmö vann äntligen

Krisklubben tog första hemmasegern sedan 16 november förra året.


Lite mer än ett dygn efter det avslöjades att Malmö Redhawks är i fritt fall tog man första hemmasegern på över två månader mot Huddinge.

Hela förstakedjan och totalt nio spelare hade lämnat Malmö Redhawks inför mötet med Huddinge. Åtta J20-spelare ersatte de flyktade stjärnorna, och gjorde det bra. 2-0-segern mot Huddinge säkrades redan i första perioden.

Den unge stjärnliraren Carl Söderberg, som jagas av Frölunda, satte 1-0 efter bara 29 sekunder.

– Vi ville verkligen vinna och kämpa för publiken och staden, säger Carl Söderberg som trots anbud blir kvar i klubben.

Hela förstakedjan saknades

Lagom till matchstart stod det klart att nio nyckelspelare lämnat klubben, bland annat hela förstakedjan. Stjärnor som Henrik Karlsson, Jonas Höglund, Mathias Johansson och Johan Björk hade hittat nya hemmahallar.

– Jag visste tre timmar innan match vilka spelare jag skulle använda. Klockan 16 fick jag beskedet av Mathias (Johansson), men det är bara att gilla läget. Jag räknade med att några skulle försvinna, säger Malmös tränare Göran Karlström.

"Inga pengar, bara jobba"

Daniel Casselståhl pangade in tvåan efter tio minuter samtidigt som publiken sjöng "Inga pengar, bara jobba!".

– Pressen har släppt och i det här läget har vi inget att förlora. Vi hade känslan att vi vinner oavsett, bara vi ger järnet, säger Karlström.

Klubbens lojale ordförande och investerare, Percy Nilsson, var bland de 4 252 som följde matchen som spelades i nybyggda monsterbygget Malmö Arena.

– Det här var som en SM-final för mig. Att vi vinner visar att lagsport handlar om vilja och hjärta, inte pengar, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.