Kris i Malmö – spelarna får gå

Den ekonomiska situationen akut. Spelarna får tillåtelse att avbryta kontrakten.


Malmö Redhawks går inte bara riktigt dåligt sportsligt. Nu visar det sig att klubben även är i akut behov av pengar. Läget är mycket värre än befarat. Föreningen saknar i dag rörliga tillgångar att förse spelartruppen med. För att undvika att hela klubben går i konkurs ger Malmö sina spelarna rätt att omedelbart bryta sina kontrakt och gå till andra klubbar.

– Jag har pratat med min agent och han säger att det är upp till mig. Problemet är bara att det måste gå snabbt eftersom det är deadline i helgen, säger en av de mest framstående spelarna i laget, Jonas Höglund, till europsort.se.

Men situationen är panikartad bekräftar Höglund. Nu är det snabba ryck som gäller för de som tänker sticka.

– Alla pratar i telefonen med sina agenter och sina respektive. Det är klart det är en tuff situation och alla funderar på vad de ska göra.

Malmö ser detta som nödvändighet för att kunna spara in på de utgifter som finns i nuläget.

– För Malmö Redhawks del kan det innebära en kostnadsbesparing som underlättar en finansiell rekonstruktion av verksamheten, säger klubben via ett pressmeddelande.

Malmös styrelse har undersökt möjligheterna till en rekonstruktion och refinansiering av verksamheten, bland annat genom att undersöka förutsättningarna till en bolagisering av A-lagsverksamheten. Men detta, som förklaras i pressmeddelandet, finns det inte realistiska förutsättningar för att göra. Föreningen kan dessutom sluta hoppas på att ordföranden Percy Nilsson, som ger mycket av sitt liv för Malmö Redhawks, ska gå in med en del av sin förmögenhet i klubben. Det kommer inte hända.

– Nej, det sade jag redan när vi förlorade mot Leksand i kvalserien i fjol, att det inte blir mer, säger Percy Nilsson enligt Aftonbladet.

Det viktigaste härnäst är enligt styrelsen att först och främst säkerställa framtiden för klubbens juniorer.

– Styrelsens övergripande målsättning är att undvika en konkurs för Malmö Redhawks och därmed möjliggöra att den ideella ungdoms- och juniorverksamheten kan fortsätta inom Malmö Redhawks med bibehållen elitnivå, förklarar styrelsen i pressmeddelandet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!