103 miljoner från Percy till Malmö

Miljonären visar sin kärlek. Avskriver sin fordran vid bolagisering av Redhawks.


Malmö Redhawks låg på dödsbädden alldeles nyligen, redo att gå i konkurs. Men liket reste sig, tog tre raka segrar utan en hel hög spelare som lämnat klubben, och nu meddelar klubbens starke man, Percy Nilsson, att han efterskänker den fordran han har på 103 miljoner i klubben. Men – endast vid bolagisering av föreningen.

– Om och när Malmö Redhawks blir ett bolag kommer jag att avskriva hela den fordran som jag har på klubben. Det rör sig om ett belopp i den storleksordningen, säger Percy Nilsson till Skånskan.se.

Nilsson har under hela sin tid inom Malmö Redhawks investerat stora pengar i klubben. Spelarlöner och hallbyggen har kostat åtskilliga miljoner. Bland annat spelar laget nu i nybyggda Malmö Arena som ägs av Percy Nilsson själv. Drömmen om att göra Redhawks till ett bolag lever vidare, men frågan sköts nu av klubbens styrelse.

– När det gäller bolagiseringen och när den kan bli klar får du prata med Malmö Redhawks styrelse, säger Nilsson.

Vid ett genomförande av en bolagisering är det mycket som skulle förändras i klubben. Bland annat sägs det att affärsmiljonären då har lovat att hålla sig utanför klubbens beslut kring olika frågor.

Percy Nilsson håller tal på första ispasset i nya arenan

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!