Jacob Blomqvists mål räckte inte. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Malmö Redhawks sänkte Leksand. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Leksand gav bort segern - torskade mot Malmö

Malmö blev för svåra för formstarka Leksand.

MALMÖ. Leksand hade tagit två storsegrar och och skulle bara plocka hem tre pinnar borta mot krislaget Malmö Redhawks. Då åkte de på en rejäl plump.

Det började dåligt direkt för gästerna, som släppte in matchens första mål efter blott fem minuters spel. Linus Klasen stod för ett riktigt snyggt framspel innan han hittade fram till Gabriel Karlsson som tryckte in 1-0.

Minuterna senare var det dags igen. Den här gången var det efter en ordentlig försvarstabbe av Pelle Prestberg, som försökte nå fram till Ken Andre Olimb. Men passningen gick i stället till Malmös Alexander Barta som i sin tur bäddade för Robin Alvarezs 2-0-mål.

Avgörande i tredje

Bortalaget kom dock tillbaka i mellanperioden och spelade upp sig rejält. Till slut fick de även utdelning efter att Jacob Blomqvist bombat in reduceringen med ett hårt handledsskott.

Men det räckte inte. Redhawks utökade ledningen i den sista perioden genom Ivan Ciernik och plockade till sist tre livsviktiga poäng.