7-0 hemma mot Oskarshamn tar Rögle till kvalserien. Där väntar Djurgården i första matchen.
1 av 6
7-0 hemma mot Oskarshamn tar Rögle till kvalserien. Där väntar Djurgården i första matchen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Rögle låg två mål bakom Mif inför den avslutande omgången, något man åt upp - och det med råge.
2 av 6
Rögle låg två mål bakom Mif inför den avslutande omgången, något man åt upp - och det med råge. - Foto: Bildbyrån
Tränaren Fredrik Söderström är en skam för svensk hockey. Det här är pinsamt. Jag saknar ord, säger Malmös assisterande tränaren Patrik Sylvegård efter Oskarshamns förlust.
3 av 6
Tränaren Fredrik Söderström är en skam för svensk hockey. Det här är pinsamt. Jag saknar ord, säger Malmös assisterande tränaren Patrik Sylvegård efter Oskarshamns förlust. - Foto: Bildbyrån
Mif:s 4-1 borta mot Västerås räckte inte när Rögle gjorde 4-0 på Rögle - på en period
4 av 6
Mif:s 4-1 borta mot Västerås räckte inte när Rögle gjorde 4-0 på Rögle - på en period - Foto: Bildbyrån
Taavola var dämpad efter förlusten: "För mig är det obegripligt hur ett lag som har en chans att spela sig till kvalserien och en plats i elitserien kan förlora med 7-0."
5 av 6
Taavola var dämpad efter förlusten: "För mig är det obegripligt hur ett lag som har en chans att spela sig till kvalserien och en plats i elitserien kan förlora med 7-0." - Foto: Scanpix
Lagets stjärna Linus Klasen var den som var hårdast i sin kritik mot Oskarshamn.
– Det är en skandal för svensk hockey, det är inte italiensk fotboll vi sysslar med, säger han till Sveriges Radio.
6 av 6
Lagets stjärna Linus Klasen var den som var hårdast i sin kritik mot Oskarshamn. – Det är en skandal för svensk hockey, det är inte italiensk fotboll vi sysslar med, säger han till Sveriges Radio. - Foto: Scanpix

Mif:s vrede: "Tränaren är en skam för svensk ishockey"

Det var minst sagt heta känslor i Malmö efter att Oskarshamn förlorat med 7-0 mot Rögle. Klasen: "Det är inte italiensk fotboll vi sysslar med."


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Kvalserien

Lagen som gör upp om elitserieplatserna är:

Djurgården.

Timrå.

Örebro.

Leksand.

BIK Karlskoga.

Rögle.

Kvalserien startar på torsdag och Rögle startar med Djurgården på bortaplan.

ÄNGELHOLM/MALMÖ. På förhand var det upplagt för en riktig rysare. Oskarshamn hade allt i egna händer mot Rögle, samtidigt ledde Malmö IF över Rögle på målskillnad och mötte ett Västerås som inte hade någonting att spela för.

Men dramatiken uteblev när Rögle fullkomligt krossade Oskarshamn med 7-0.

– Stämmer rapporterna som jag fått från Ängelholm är det en stor skandal. Tränaren Fredrik Söderström är en skam för svensk hockey. Det här är pinsamt. Jag saknar ord, säger Malmös assisterande tränaren Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Huvudtränaren Ulf Taavola är inne på samma spår.

– För mig är det obegripligt hur ett lag som har en chans att spela sig till kvalserien och en plats i elitserien kan förlora med 7-0.

Lagets stjärna Linus Klasen var den som var hårdast i sin kritik mot Oskarshamn.

– Det är en skandal för svensk hockey, det är inte italiensk fotboll vi sysslar med, säger han till Sveriges Radio och fortsätter:

– Det är bedrövligt att man kan vika ned sig. Jag vet inte vad deras coach gör. Man kan inte släppa in fyra mål i sista perioden när man har något att spela för.

Oskarshamn: "Vi får deppa ner oss nu, men..."

Forwarden betonar sen att "man inte kan förlora en match med 7-0 i Ängelhom." I Oskarshamnslägret var det dämpat. Trots de stora siffrorna var det målvakten Linus Fernström som var bäst på plan.

Och assisterande tränaren Michael Larsson menar att det kunde varit ännu värre.

– Vi får inte vika ner oss så här i en avgörande match. Det kunde ha blivit tvåsiffrigt, säger Larsson till Oskarshamns-Tidningen och fortsätter:

– Vi får deppa ihop, men vi får inte glömma bort att vi gjort en fantastisk säsong. När vi summerar ska vi vara stolta. Det är ingen som trott på oss och vi har varit med och bråkat med de andra lagen länge.

/
/
/
/
/
/
MIF
/
/
/
/