Tjärnqvist avstängd två matcher

- 17/03/2009, 20:21 -

Antti-Jussi Niemi fick ansiktet mosat. Nu stängs Mathias Tjärnqvist av.

Leksands Antti-Jussi Niemi tacklades svårt av Rögles Mathias Tjärnqvist i lagens kvalseriemöte nyligen. Hockeysverige är delat i sina åsikter kring huruvida tacklingen var schyst eller om den borde ge Tjärnqvist en längre avstängning än de två matcher han nu straffas med. Nyheter24:s bloggare Niklas Wikegård anser att förövaren gjorde allt rätt, och offret allt fel.

– Konsekvenserna av smällen blir fruktansvärda. Men Tjärnqvist gör ett helt korrekt jobb, precis som man ska forechecka som forward, säger Wikegård i sin blogg.

– Antti-Jussi Niemi går alldeles för rakt, han har uppmärksamhet, han vet han har en av elitseriens bästa tacklare i ryggen. Det han försöker göra är en reverse, det vill säga att han åker rakt in med bröstet mot plexiglaset och har händerna utefter sargen precis när tacklingen kommer. Antti-Jussi Niemi gör allting fel vilket leder till fruktansvärda konsekvenser.

Leksands tränare Tomas Kempe är mycket missnöjd med domen från svenska ishockeyförbundet. Disciplinnämnden ser det som att Tjärnqvist tacklar Niemi i ryggen i närheten av sargen – något som ger avstängning. Men Kempe anser att den borde varit mycket längre och delar samtidigt ut en fet känga till bland annat Wikegård och domaren Ulf Rönnmark i det efterspel som varit.

– Det har handlat om Rönnmark som tycker att han får skylla sig själv och färgade så kallade hockeyexperter – ja, jag menar Wikegård – som tycker att man kan lägga ner hockeyn om inte sådana här tacklingar får finnas. Vad håller de på med? Vad handlar det om? säger Kempe till Aftonbladet.

Mathias Tjärnqvist, som i och med domen missar kvalmatcherna mot Västerås och AIK, har själv inte hunnit kommentera domen.

– Jag har inga kommentarer, säger han till TT.

Skrivet av: