Stockholm

Karriären kan vara över för Niemi

Leksands lagläkare "Det är en jätteförlust för oss."


Läs mer

Leksandspelaren Antti-Jussi Niemi är utskriven från Helsingborgs lasarett, efter att ha burit ut medvetslös efter att ha slagit huvudet i sargkanten under matchen Rögle-Leksand i går.

Niemi fick hjärnskakning, flera frakturer i ansiktet, och kanske mest allvarligt – en spalt via bihålan upp i hjärnan där det kan sippra in luft.

– Det som är farligt med luft i hjärnan är om man får en blödning i hjärnan. Det finns ju bara rum för hjärnan under skalltaket och annat som kommer in där trycker på strukturer, nerver, blodkärl och allt sådant. I och med att det finns en förbindelse med bihålorna kan det komma bakterier i hjärnan, säger Leksands läkare Ronny Borelius till Helsingborgs Dagblad.

Niemi har därför fått dropp med antibiotika. I och med att han fått lämna sjukhuset får man anta att antibiotikan har bitit. Men Antti-Jussi Niemis karriär kan ändå vara hotad.

– Han har ju tidigare haft flera hjärnskakningar, och nu fick han en riktigt kraftig sådan. Så i värsta fall kan karriären vara över för hans del. Antti-Jussi är en väldigt sympatisk och fin kille, som är väldigt omtyckt i vårt lag. Det är en jätteförlust för oss, säger Ronny Borelius till Helsingborgs Dagblad.

Chefsläkaren vid Helsingborgs lasarett, Sven Oredsson, menar dock att det inte behöver vara så dramatiskt.

– Han är ju utskriven, så allvarligare än så var det inte, säger han till Eurosport.

Enligt uppgift är Niemi, som åkt med Leksands fystränare till Dalarna, på väg till Falu Lasarett för en ny undersökning.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.