Niemi mår allt bättre

Leksandsbacken Antti-Jussi Niemi ser ljust på framtiden.


Tacklingen han fick av Rögles Mathias Tjärnqvist stoppar inte karriären.

– Jag mår ganska bra och har pratat med Tjärnqvist. Han tog kanske i lite för mycket men det är sånt som händer, säger Niemi till TT.

TV-bilderna från söndagens match i Ängelholm har rullat om och om i alla möjliga kanaler. Det ser otäckt ut när Niemi ligger livlös och blodig på isen. Själv minns han inget av det som hände.

– Jag kommer bara ihåg att jag låg i ambulansen. Sen har jag sett tacklingen på TV och på datorn. Jag visste att jag hade en spelare bakom mig. Tacklingen är sånt som händer, kanske han tycker till lite extra mot ryggen men det var en fysisk match båda lagen verkligen ville vinna. Tyvärr så blev inte resultatet bra för mig, säger Niemi.

Hur länge Niemi måste stanna på sjukhuset i Falun vet han inte.

– Jag hoppas kunna åka hem ganska snart. Nu har jag mest ont runt det skakade ögat men jag kan i alla fall se med båda ögonen. Läkarna har skickat röntgenplåtarna till Akademiska sjukhuset i Uppsala och därefter vet jag när jag kan åka hem. Just nu verkar det inte som det behövs någon operation.

TT: Har du pratat med Mathias Tjärnqvist?

– Jo, han ringde mig i måndags och bad om ursäkt. Det är inga hårda känslor mellan oss.

TT: Hur ser du på din framtid? Uppgifter gör gällande att du haft problem med hjärnskakningar tidigare?

– Jag har också sett det, men det är fel. Jag har haft en rejäl hjärnskakning och det var för tio år sedan i Finland. Om jag bara slipper få upp några bakterier i skallen ska det inte vara någon fara för att kunna fortsätta spela.

Var jag spelar nästa säsong vet jag inte. Jag utesluter inget, men måste snacka med familjen först. Jag har trivs bra i Leksand så det är inte omöjligt att jag kan bli kvar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!