Kung Kenny visade vägen

Rögle vann prestigemötet.

I kväll var det kvalseriefinal i Södertälje när hemmalaget tog emot Rögle. Besökarna drog det längsta strået efter en fartfylld match med mycket skridskoåkning.

Rögle tar ledningen i powerplay, 0-1 genom Mattias Porseland men Södertälje svarar minuterna senare. Dragan Umisevic, i tre mot två, kvitterar med en säker avslutning i den sjunde minuten. Han sköt flera skott under matchen, men resten hamnade utanför. Södertälje vinner skotten i första med 16-11.

Det var svajigt stundtals, man åkte mycket och ibland strukturlöst I första perioden vågade ingen riktigt visa framfötterna, men detta ändrades mot slutet.

Också kampfyllt med efterslängar och smågnabb, men det blev aldrigt speciellt våldsamt. En ganska ren match.

Per Hallin ger Södertälje ledningen i fjärde minuten med 2-1, genom ett snyggt och välplacerat skott. Överlag bjöd matchen på mycket fint skytte och gott målvaktsspel från båda lagen.

Efter stort slit i tredje perioden får Rögle till slut ordentlig utdelning. 2-2 görs av Kenny Jönsson som ingjuter liv i matchen med pondus och hjärta. Det behövdes en Kung Kenny att visa vägen. Minuten senare har Rögle vänt. Pavel Rosa, som tidigare bara träffat stolpen med ett klockrent skott, gör 2-3 när det återstår mindre än tio minuter av matchen.

Rögle fick försvara sig ordentligt mot slutet, med många icingar som resultat. När Södertäljes målvakt lämnar kassen gör sedan Cam Abbott gör 2-4 i matchens sista minut, och resultatet är fastställt. Resan hem blir lätt för obesegrade Rögle som nu rycker i från i tabellen. Återstår att se om Södertälje tar chansen i returmötet, eller om Rögle ska bli elitserieklara redan nästa match.

– När vi får upp farten tycker jag mig se en viss svaghet hos Södertälje. Nu ska vi vila i morgon och träna bra på torsdag, sedan ska vi fan vara på det igen, säger Rögletränaren Gunnar Persson till TV4 Sport.

Men han är blygsam trots succén han gjort sedan han tog över efter Peter Johansson:

– Jag har min del i det här precis som alla andra. Ibland stämmer det vilket det gjorde i dag.

Leif Boork, expert i TV4 Sport, varnar Rögle för att ta ut elitserieplatsen med halva serien kvar.

– Det går inte att tänka så som tränare eller lag. Det gäller att ta en match i taget och inte hänga med i alla spekulationer.