AIK stoppade Rögle tillfälligt

Kraftig fördel Rögle och Södertälje. Men hoppet lever för både AIK och Leksand.


Med bara tre omgångar kvar av Kvalserien pekar i stort sett allt på att årets elitserielag, Rögle och Södertälje, spelar i högsta serien även nästa säsong. Men än det inte helt avgjort.

Rögle hade chansen att säkra en plats i Elitserien nästa säsong via seger över AIK på Hovet. Men hemmalaget tryckte gasen i botten från första sekund och hade hela 3-0 efter den första perioden. Rögles målvakt Christopher Nilstorp hade en av sina sämre dagar och skulle ha tagit minst ett, antagligen två, av målen en normal dag.

– Anfallsspelet var det bästa vi har presterat i kvalserien. Vi gör det enkelt för oss hela tiden, säger AIK:s tränare Roger Melin till TV4.

Rögle tilläts reducera en gång – Peter Lorentzen kontrade in 1-3 i numerärt underläge – men AIK spelade hur säkert som helst och höll tätt resten av matchen.

– AIK är mycket hetare och vill mer än oss. Det vi sa var att vi skulle hålla hög fart och det gjorde vi inte. AIK var mycket bättre än oss, sade Rögletränaren Gunnar Persson.

Resultatet innebär att AIK:s vision om elitseriespel kommande säsong lever vidare. Men då närmaste konkurrenten Södertälje samtidigt vann över Västerås på bortaplan med 4-1 ser det ändå ruskigt tufft ut för solnaiterna att nå en uppflyttningsplats.

Leksand tog sin andra raka seger via 4-2 borta mot Växjö och har faktiskt fortfarande chansen att nå Elitserien. I nästa omgång möts just Leksand och AIK i en riktigt ödesmatch.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!