Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksand klassen bättre i daladerbyt

- 08/10/2008, 23:22 -

Leksand vann säsongens första prestigefyllda derby hemma mot Mora med 5-3

Siffrorna var i underkant, Leksand var klassen bättre.

– Känslan är bättre än förra säsongen. Alla är beredda att jobba för laget, säger Leksands Jesper Ollas.

Stämningen i utsålda Ejendals Arena var på topp efter första perioden. 3-0 för Leksand var siffror som var helt rättvisande. Leksands offensiva spel var riktigt vasst, Moras duktige målvakt Robert Kristan höll siffrorna nere.

– Första perioden var bra, då jobbade vi riktigt bra, säger Ollas som satte Leksands andra mål, helt omarkerad.

Någon riktig nerv blev det aldrig efter hemmalagets smakstart. Mora växte visserligen in en aning i matchen och visade upp ett mycket bra spel i numerärt underläge där Greger Artursson gjorde ett otroligt bra arbete. Först i sitt åttonde numerära överläge gjorde Leksand mål, Jan Huokkos 4-1.

Båda lagen får in spelare på artistkontrakt kommande veckan, och det betyder att Leksand lagbygge ska vara i stort sett klart. Mora lär däremot fortsätta bygga, och det behövs. I dagsläget är Leksand det bästa laget vid Siljan.

– Förra säsongen plockade vi spelare när vi var som bäst. Detta lag borde få en riktig chans. Känslan i omklädningsrummet är bättre än i fjol, det är stor skillnad på mentaliteten i laget, säger Ollas.

– Det som inte var bra för oss var spelet i numerärt överläge. Men det har fungerat bra tidigare så där är jag inte orolig, fortsatte Ollas.

För omgångens stora skäll stod Sundsvall som vann 2-1 borta mot Malmö. Daniel Olsson gjorde Sundsvalls segermål i andra perioden. I sista perioden vann Malmö skotten med 16-3 (38-17 totalt) men Joakim Lundström i Sundsvallsmålet stod emot anstormningen.

AIK hänger på Leksand i tabelltoppen efter 2-0 hemma mot Bofors. AIK har samma poäng som Leksand men har dock en match mer spelad. Ny trea i tabellen är Växjö som vann 5-4 borta mot Borås. (TT)

Skrivet av: