Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från bästa vänner till ovänner

Sport | 15/01/2009 08:12

Alexander Ovetjkin och Jevgenij Malkin delade rum tidigare. Nu är de ovänner.

När Pittsburgh Penguins i natt tog emot Washington Capitals ställdes två av världens bästa hockeyspelare mot varandra – landsmännen Alex Ovetjkin och Jevgenij Malkin. Men det som en gång skulle ha varit ett kärt återseende är i dag en kylig relation.

– Ovetjkin är en fantastisk spelare, men jag fattar inte varför han ska tackla mig hela tiden, säger Malkin enligt ESPN.

Den iskalla relationen mellan de båda ryska kungarna är ett orosmoment för det ryska hockeyförbundet när förberedelserna inför OS 2010 nu är igång. Ska ryssarna ha en chans att rubba Kanada på deras hemmaplan krävs det att lagets två största stjärnor kan samarbeta. Under OS 2006 i Turin delade den då 21-årige Ovetjkin och 20-årige Malkin rum med varandra och sågs ofta gå ut på stan tillsammans. Vad som ligger bakom vändningen i relationen är oklart, men det kan ha att göra med en incident för två år sedan då Ovetjkin ska ha börjat bråka med Malkins ryska agent på en nattklubb i Moskva. Ovetjkin förnekade händelsen, men Malkin bekräftade det genom att kalla det en "jobbig händelse".

– Det är en ovanlig händelse som man normalt sett inte ser, förklarar Pittsburghs kapten Sidney Crosby situationen då en toppspelare avsiktligt försöker sänka en annan stjärna med en tackling, vilket var det precisa fallet i en match mellan de båda förra säsongen.

Malkin förde pucken bakom mål och undvek med millimeteravstånd Ovetjkin som kom i hög fart och föll in i sargen efter att ha missat tacklingen.

– Vi kommer stå upp för Malkin precis som man gör för vilken medspelare som helst. Matcherna är intensiva och fysiska och så länge de stannar vid den nivån är det okej. Men om man medvetet försöker skada någon går man en bit över gränsen. Man måste se till att man står upp för sin lagkompis, säger Crosby.

I nattens match undvek de båda ryssarna varandra. Men lagen möts igen den 22 februari och 8 mars, så tid nog till att drabba samman finns alltid.

Se tacklingen från Ovetjkin som sånär sänker Malkin totalt

Skrivet av: