Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ryssland tog tredje raka

Sport | 28/04/2009 20:42

Ryssland vann med 4-2.

Hemmanationen Schweiz skakade Ryssland i ishockey-VM.

Men trots 39-24 i skott och 2-1-ledning kunde Ryssland vända och vinna med 4-2.

Phoenixmålvakten Ilja Bryzgalov räddade 37 av 39 skott och Atlantastjärnan Ilja Kovaltjuk svarade för ett mål och två assists och blev de stora matchvinnarna för Ryssland som därmed vann samtliga sina tre matcher och tog förstaplatsen i grupp B före Schweiz.

Schweizarna visade dock på nytt att man blir farliga för alla lag, däribland Sverige som är en av motståndarna i mellangruppspelet. När det startar har ryssarna full pott, sex poäng.

Schweiz hamnade i tidigt underläge men vände tack vare två mål i numerärt överläge av Ryan Gardner och förre Frölundaforwarden Martin Plüss. Ryssarna dominerade den andra perioden och kunde kvittera genom Ilja Kovaltjuk som gjorde sitt tredje mål på tre matcher.

Kovaltjuk spelade sedan fram Alexej Morozov som gjorde ett snyggt 3-2-mål efter 8.28 av den sista perioden och Oleg Saprykin hade ett stolpskott. Annars var det Schweiz som hade chanserna och som pressade hårt på slutet, men utan att få utdelning. I stället kunde Alexander Perezjogin avgöra med 4-2 i tom kasse med 15 sekunder kvar att spela sedan han tagit pucken av hemmabacken Mark Streit vid ryssarna blå linje.

Skrivet av: