4 av 6
5 av 6
6 av 6

Strafftorsk mot Finland för Tre Kronor

Två raka grova förnedringar mot Finland tidigare under säsongen. Det blev förlust även i Moskva, men det kom efter straffläggning den här gången och en förlust med hedern i behåll.

Efter två närmast tragiska tillställningar för svensk del i de två inledande EHT-turneringarna mot Finland kom Sverige tillbaka bra i säsongens tredje match nationerna emellan.

Efter 3-8 och 0-7 blev det åtminstone bara en strafftorsk i Moskva där man föll med 3-4.

Matchvinnare blev Kazan-proffset Jarkko Immonen, som satte de två finska straffarna i straffläggningen. Den avgörande med hur kylig avslutning som helst upp i krysset - omgången efter Magnus Johansson dragit upp Sveriges enda straffmål i samma kryss.

Johansson missade sedan den avgörande straffen för svensk del, men gjorde överlag en stark turnering och stod också för det första svenska målet - läckert framspelad av Linus Omark efter en egen show i anfallszon.

Matchen svängde annars en hel del under ordinarie tid. Jukka Hentunen satte 1-1 och sekunderna senare styrde Niklas Persson in 2-1 för Sverige, innan den där Ville Peltonen dök upp... igen.

Han gjorde ju två mål och tre assist i den där Helsingfors-förlusten senast. Nu kvitterade han till 2-2 när han likt vilken van tennislirare som helst volleyslog in kvitteringen i andra perioden. I tredje perioden bökade han lite turligt in 3-2.

När Sverige såg som mest körda ut dök den kanske minst väntade spelaren upp och fixade kvitteringen.

Linus Omark höll i pucken på högerkanten, passade tvärsöver zonen till Niklas Persson som slängde in pucken på mål. Där dök Daniel Tjärnqvist av alla upp och likt en sniper en-touch-chippade pucken över Iiro Tarkki i kassen.