Jonas "Monstret" Gustavsson till VM

Bengt-Åke Gustafsson tror nu på guld.


Tre Kronors förbundskapten skulle inte tacka nej till en av världens bästa målvakter, Henrik Lundström, om han blev aktuell. Men Bengt-Åke Gustafsson är inte oroad över målvaktsfrågan.

Jonas Gustavsson tackade precis ja, han kommer ned i morgon. Så vi har tre riktigt bra målvakter just nu, säger Bengt-Åke till SR.

– Det är en tuff situation för Jonas, men ändå stabilt med familjesiutationen som gjort att han varit tveksam till spel.

Med "Monstret", SM-slutspelets gigant, i kassen tror förbundskaptenen på guld.

– Realistiskt så satsar vi på guld. Det är svårt att säga med spekulationerna om vilka som ska spela och inte, men vi ska slåss om guldmedaljen, säger han till SR.

Jonas Gustavsson berättar själv för SR att hans mamma är sjuk, men att det börjar bli bättre, så därför känner han att han vill spela.

– När man är på isen är det bara fokus på det. Det ska bli otroligt roligt att åka till mitt första VM.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.