Pelle Olsson har något att fundera på efter Haris Radetinacs nya skada.
1 av 5
Pelle Olsson har något att fundera på efter Haris Radetinacs nya skada. - Foto: Bildbyrån
Bosse likaså.
2 av 5
Bosse likaså. - Foto: Bildbyrån
Sam Johnson har imponerat med sina sju mål.
3 av 5
Sam Johnson har imponerat med sina sju mål. - Foto: Bildbyrån
Och efter skadad på Haris hänger nog mycket på Sam.
4 av 5
Och efter skadad på Haris hänger nog mycket på Sam. - Foto: Bildbyrån
Om inte klubben värvar, som de borde göra.
5 av 5
Om inte klubben värvar, som de borde göra.

Vårens stora frågetecken – hur ska Djurgården rädda säsongen?

Djurgården har blandat och gett under våren och med Haris Radetinacs nya skada ser det riktigt mörkt ut för klubben. Men det finns en lösning.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Samtidigt som jag satt och summerade Djurgården som vårens frågetecken i Allsvenskan kom nyheten om att Haris Radetinac dragit på sig ännu en korsbandsskada. En otroligt smäll för klubben.

Texten skulle handla om att Djurgårdens frågetecken lätt kunde bli ett utropstecken efter att Haris blivit fullt frisk.

Fingret på delete, och en ny text fick formas.

Nu fick det istället handla om hur Djurgården ska lyckas ta sig upp utan en av Allsvenskans bästa yttrar när Pelle Olssons spelidé grundar sig i ett bra kantspel.

Med dagens yttrar har det nämligen inte funkat alls. Värvningen av Mattias Ranegie sågs i mina ögon som en ypperlig värvning utifrån Djurgårdens framgångsrika kantspel förra året, och jag trodde det skulle lossna så fort Haris högerfot var med i bilden.


Bildkälla: Bildbyrån

Nu är frågan hur Djurgården ska gå vidare. Det är ingen större skattkista som finns på banken men efter flera lyckade försäljningar är ekonomin i balans i alla fall. För självklart måste Djurgården värva sig ur det här om man vill uppnå årets målsättning som var att komma högre upp än förra årets sjätteplats.

Det här var året då Djurgården skulle lämna mitten och titta uppåt. Klubben står nu i ett vägskäl, att strunta i säsongen och vänta på Haris och Kerim Mrbati till nästa säsong. Eller göra ett försök och värva sig ur krisen. För spelare som Amadou Jawo, Tino Kadewere eller Seon-Min Moon är inga fullgoda ersättare på kanten, vilket de visat under säsongens gång.

Allt såg så bra ut för blåränderna, tre raka vinster och Haris kom närmare en comeback. Djurgården klev sedan ut på Tele2 Arenas gröna betong för derbymötet mot Hammarby med en tydlig uppmaning från fansen: "Vinn Djurgården, Vinn!"

Spelarna lyssnade inte på uppmaningen utan startade där och då en negativ spiral som de ännu inte kommit upp från. Efter Haris nya skada har den tagit ytterligare fart och om Djurgården någon gång vill ta nästa steg så borde värva sig upp till toppen.

Klubben är för nära steget till toppen för att inte våga!

Annars är jag rädd att fansen och spelarna börjar tröttna på motgångarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer Djurgården åka ur om de inte värvar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?