Vårens stora frågetecken – hur ska Djurgården rädda säsongen?

- 27/05/2016, 15:27
Pelle Olsson har något att fundera på efter Haris Radetinacs nya skada.
1 av 5

Pelle Olsson har något att fundera på efter Haris Radetinacs nya skada.

Bildbyrån

Bosse likaså.
2 av 5

Bosse likaså.

Bildbyrån

Sam Johnson har imponerat med sina sju mål.
3 av 5

Sam Johnson har imponerat med sina sju mål.

Bildbyrån

Och efter skadad på Haris hänger nog mycket på Sam.
4 av 5

Och efter skadad på Haris hänger nog mycket på Sam.

Bildbyrån

Om inte klubben värvar, som de borde göra.
5 av 5

Om inte klubben värvar, som de borde göra.

Djurgården har blandat och gett under våren och med Haris Radetinacs nya skada ser det riktigt mörkt ut för klubben. Men det finns en lösning.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Samtidigt som jag satt och summerade Djurgården som vårens frågetecken i Allsvenskan kom nyheten om att Haris Radetinac dragit på sig ännu en korsbandsskada. En otroligt smäll för klubben.

Texten skulle handla om att Djurgårdens frågetecken lätt kunde bli ett utropstecken efter att Haris blivit fullt frisk.

Fingret på delete, och en ny text fick formas.

Nu fick det istället handla om hur Djurgården ska lyckas ta sig upp utan en av Allsvenskans bästa yttrar när Pelle Olssons spelidé grundar sig i ett bra kantspel.

Med dagens yttrar har det nämligen inte funkat alls. Värvningen av Mattias Ranegie sågs i mina ögon som en ypperlig värvning utifrån Djurgårdens framgångsrika kantspel förra året, och jag trodde det skulle lossna så fort Haris högerfot var med i bilden.


Bildkälla: Bildbyrån

Nu är frågan hur Djurgården ska gå vidare. Det är ingen större skattkista som finns på banken men efter flera lyckade försäljningar är ekonomin i balans i alla fall. För självklart måste Djurgården värva sig ur det här om man vill uppnå årets målsättning som var att komma högre upp än förra årets sjätteplats.

Det här var året då Djurgården skulle lämna mitten och titta uppåt. Klubben står nu i ett vägskäl, att strunta i säsongen och vänta på Haris och Kerim Mrbati till nästa säsong. Eller göra ett försök och värva sig ur krisen. För spelare som Amadou Jawo, Tino Kadewere eller Seon-Min Moon är inga fullgoda ersättare på kanten, vilket de visat under säsongens gång.

Allt såg så bra ut för blåränderna, tre raka vinster och Haris kom närmare en comeback. Djurgården klev sedan ut på Tele2 Arenas gröna betong för derbymötet mot Hammarby med en tydlig uppmaning från fansen: "Vinn Djurgården, Vinn!"

Spelarna lyssnade inte på uppmaningen utan startade där och då en negativ spiral som de ännu inte kommit upp från. Efter Haris nya skada har den tagit ytterligare fart och om Djurgården någon gång vill ta nästa steg så borde värva sig upp till toppen.

Klubben är för nära steget till toppen för att inte våga!

Annars är jag rädd att fansen och spelarna börjar tröttna på motgångarna.

Kommer Djurgården åka ur om de inte värvar?