Juventus

Allianz Stadium (45666)

Areanan ligger i Torino på adressen Strada Comunale di Altessano 131

Juventus Football Club, även känd som Juve, är en professionell fotbollsklubb baserad i Turin, Piemonte, Italien. Klubben grundades 1897 av en grupp studenter från Turin och har sedan 1903 spelat i en svartvit randig hemmatröja. Juventus spelar i Serie A, den högsta ligan i det italienska fotbollssystemet, och har vunnit 36 officiella ligatitlar, 14 Coppa Italia-titlar och nio Supercoppa Italiana-titlar. Klubben har även vunnit flera internationella titlar, inklusive två Intercontinental Cups och två UEFA Champions Leagues.

Juventus är känt som "la Vecchia Signora" (den gamla damen) och är en av de mest framgångsrika klubbarna i Italien och Europa. Klubben har en långvarig relation med den industriella Agnelli-familjen, som har varit dess ägare och ledning sedan 1923. Juventus har etablerat sig som en av de rikaste fotbollsklubbarna i världen och har en stor och lojal supporterbas över hela Italien och världen.

Under åren har Juventus haft framgångsrika perioder med flera vunna titlar, inklusive en period på 1980-talet då klubben vann alla tre europeiska tävlingar organiserade av UEFA. Klubben har även bidragit med flest spelare till det italienska landslaget och har varit en viktig del av landslagets framgångar i FIFA World Cup-turneringar.

Juventus har också haft framgångar på individuell nivå, med spelare som har vunnit Ballon d'Or och FIFA World Player of the Year-priser. Klubben har en rik historia och är en symbol för italiensk fotboll och nationell stolthet.

11 Mar, 08:00
I halvtid ledde Atalanta matchen på bortaplan i Serie A i fotboll mot Juventus med 1-0. Men i andra halvlek jobbade sig Juventus in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

Napoli vann på hemmaplan mot Juventus

4 Mar, 09:20
Det blev en uddamålsseger för Napoli i matchen mot Juventus i Serie A i fotboll på söndagen. Laget vann med 2-1 (1-0) hemma på Stadio Diego Armando Maradona. Giacomo Raspadori slog till efter 88 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Drömstart när Juventus segrade mot Frosinone på hemmaplan

25 Feb, 14:48
Juventus vann söndagens match hemma mot Frosinone i Serie A i fotboll. Laget gjorde 1–0 redan efter tre minuters spel genom Dusan Vlahovic. Till slut vann Juventus med 3-2.

Kryss för Verona hemma mot Juventus

18 Feb, 08:00
Det blev delad pott när Verona tog emot Juventus i Serie A i fotboll. Slutresultatet skrevs till 2-2 (1-1).